Na svjetskoj razini

Hotel Neptun

Novo ruho poznatog dubrovačkog hotela

Preuređenje hotela na jednoj od najatraktivnijih lokacija obuhvaćalo je niz dizajnerskih zahvata i uvođenje tehnoloških rješenja, a rezultat su pametne hotelske sobe, koje su postale luksuznije i prostranije.

Hotel Neptun, popularni hotel smješten na jednoj od najatraktivnijih dubrovačkih lokacija, rtu Babin kuk, a koji posluje u okviru Importanne Resorta, novu sezonu dočekuje temeljito adaptiran. Kako doznajemo od vodećih ljudi hotela, na adaptaciju su se odlučili kako bi svojim gostima ponudili još udobniji i luksuzniji odmor u ambijentu prilagođenom najvišim svjetskim standardima. – Posebna pažnja posvećena je uređenju interijera, koji je nakon detaljnih dizajnerskih zahvata i uvođenja novih tehnoloških rješenja doživio istinsku preobrazbu.

Adaptacija interijera obuhvatila je sve segmente interijera i tehnoloških rješenja potrebnih u današnjim hotelima visoke kategorije, poput instalacije pametnih hotelskih soba, energetski efikasnog sustava grijanja i hlađenja, instalacije efikasne rasvjete niske potrošnje i dugotrajnosti – kažu u hotelu te dodaju kako se detaljnom reorganizacijom soba, interijerskim i funkcionalnim rješenjima, vrhunskom opremom te povećanjem površine određenog broja soba postigla znatno bolja iskoristivost prostora te je omogućeno postavljanje dodatnih ležaja prema potrebi.

Ušteda energije

– Hotel je zadržao ukupni broj od 91 smještajne jedinice uz ukupno 186 ležaja, a pažljivom reorganizacijom prostora stvorene su luksuznije i površinom veće sobe južne orijentacije s predivnim pogledom na dubrovačke grebene.

Također, novouređene kupaonice opremljene su visokokvalitetnom opremom renomiranih svjetskih proizvođača – objašnjavaju iz hotela Neptun i napominju kako su sukladno glavnom cilju – relaksaciji gostiju u sobama – korišteni isključivo elementi oplemenjeni prirodnim furnirima ili lakiranim površinama, sve u nježnim tonovima koji pridonose osjećaju prozračnosti i nenametljivosti. Važno je i napomenuti kako su u opremanju u velikoj mjeri sudjelovali hrvatski proizvođači. Tijekom adaptacije velika pažnja posvećena je i rasvjeti smještajnih jedinica i zajedničkih prostora, kako bi se stvorili ugodni i funkcionalni ambijenti. Tako se sva ugrađena rasvjeta temelji se na LED tehnologiji, čime se postigla značajna ušteda u potrošnji električne energije i dugotrajnost.

Na svjetskoj razini

Glavni arhitekt zadužen za adaptaciju hotela Neptun Domagoj Smodila i dizajnerica interijera Velinda Mršić, koji su tvorci cjelokupnog rješenja, zadovoljni su postignutim. – Hotelske sobe sada su opremljene najmodernijom opremom i inovativnim rješenjima sukladno najvišim svjetskim standardima, počevši od ulaznih vrata s povećanom zvučnom izolacijom, preko kvalitetnog namještaja, pa sve do vrhunske tehnologije, odličnih LCD televizora i udobnih anatomskih ležaja, što Neptun sada uzdiže daleko iznad njegove kategorije hotela – ističu.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 15:24