Veliko međunarodno natjecanje

Hrvatska u finalu Baumit Life Challenge 2020

 Bosnić+Dorotić
Resort Marbera Flora hrvatski je finalist u međunarodnom arhitektonskom natjecanju. Svečana dodjela nagrada u Valenciji prebacuje se sa svibnja na rujan

Među finalistima u kategoriji Nestambeni objekti velikog međunarodnog natjecanja Baumit Life Challenge 2020 jedan finalist je iz Hrvatske - Marbera Flora Green Villas, resort od 80 vila koji se nalazi u srcu kvarnerskog zaljeva, na otoku Krku. Smješten u hrastovoj šumi tik do mora, cijeli kompleks je savršena sinergija arhitekture i prirode. Unikatan i inovativan pristup u dizajnu u potpunosti redefinira pojam odmora kakav do sada poznajemo. Korišteni materijali dodatno naglašavaju ekskluzivnost objekata izvedenih jedinstvenom tehnikom ugradnje Baumitovih završnih žbuka. Projekt je izradio arhitektonski ured Skroz, a vodila ga je talentirana arhitektica Ivana Žalac.

Bosnić+Dorotić

Bosnić+Dorotić

Za sudjelovanje u prestižnom arhitektonskom natjecanju – Baumit Life Challenge 2020., bilo je prijavljeno više od 500 kandidata koji dolaze iz 27 zemalja, a u žiriju je i svjetski priznati arhitekt, Ante Vrban. Finalni izbor i proglašenje dobitnika, zbog situacije izazvane korona virusom, umjesto u svibnju održat će se u rujnu na gala večeri u španjolskoj Valenciji.

Bosnić+Dorotić

Bosnić+Dorotić

Baumit Life Challenge 2020. natjecanje promovira znanje, održivost, kreativnost i estetiku. Uvjet za prijavu bio je da su zgrade izgrađene Baumit materijalima, između 2018. do 2020. i da se uklapaju u jednu od šest kategorija. Među njima se biraju najljepše obiteljske kuće, višestambene zgrade, nestambeni objekti, uzima se u obzir i najbolja energetska obnova, povijesna obnova te u posebnoj kategoriji struktura koja naglašava dizajn (zanimljive teksture i fasadne strukture iz svih kategorija).

Bosnić+Dorotić

Više informacija: https://baumit.hr/lifechallenge2020

Foto: Bosnić+Dorotić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 07:17