Super savjeti

I mala kupaonica može postati prava opuštajuća spa oaza uz samo nekoliko trikova

Promo
Prednost je što u malim kupaonicama nije potrebno puno stiliziranja i dizajna kako bi izgledale lijepo i ugodno

Kupaonica je prostorija u kojoj provodimo malo vremena, ali to ne znači da ona ne mora biti jedna prava oaza mira u našem domu. Dobro osmišljene, funkcionalne i uređene tako da se u njima osjećate ugodno, sve su to karakteristike kupaonica. Najčešće sanjarimo o velikim prostorima u kojima ćemo imati i kadu, tuš kabinu, bide i sve što treba za dozu luksuza, ali ako vaša kupaonica nije tako velika i ako u njoj nema dovoljno mjesta za sve što biste željeli u nju postaviti, morate prihvatiti izazov i prostor urediti tako da on bude lijep i ugodan za korištenje. Prednost je što u malim kupaonicama nije potrebno puno stiliziranja i dizajna kako bi izgledale lijepo i ugodno. Dapače, poigravanje minimalističkim bojama i elegantnim dizajnom dovoljni su da kupaonica zablista i u samo nekoliko metara kvadratnih, a istovremeno održava svoju funkcioonalnost, ali i iskorištavanje svakog centimetra prostora.

image
Promo

Mali trikovi za vizualno veći dojam

Trendovi u uređenju interijera, pa tako i kupaonskih prostora, već nekoliko sezona odišu elegantnim svjetlim nijansama. Stoga za kupaonice birajte jednostavne bijele pločice visokog sjaja, a kako sve ne bi djelovalo pretjerano sterilno, kombinirajte ih s poločicama s uzorkom drveta. Ovaj motiv izgleda zaista sjajno u kombinaciji s bijelim i sivim nijansama, a uz njega ćete postići i dodatan efekt toplog prostora. Još jedna stvar bez koje ne možemo ni zamisliti kupaonicu zasigurno je ogledalo. S njime također možete postići optičku varku većeg prostora i zato odaberite ogledalo koje vam može prekriti veći dio zida iznad kojega ćete smjestiti umivaonik. Upravo umivaonik može postati još jedan faktor iskorištavanja prostora, s obzirom na široku ponudu modularnih te ugradbenih ormarića koji se odlično uklapaju uz umivaonike. Na taj način s lakoćom možete pospremiti svoje higijenske potrepštine bez nepotrebnih kutijica i komada koji će zatrpati prostor, a možete iskoristiti modele s otvorenim donjim policama na koje ćete složiti stvari koje vam trebaju odmah na dohvat ruke.

image
Promo

Tuš kabina u ravnini poda

U malenim kupaonicama poželjno je instalirati tuš kabinu umjesto glomaznih kada. Osim što zahvaljujući odvodnim kanalicama možete u potpunosti izbaciti klaisčnu tuš kadicu iz kupaone, predlažemo da stavite i staklenu stijenu umjesto klasičnih zastora. Staklene stijene iznimno su jednostavne za održavanje, esteski djeluju skoro pa nevidljivo, a kanalice će omogućiti odvodnju vode bez nepotrebnih špricanja i curenja van prostora za tuširanje. Kako? Zahvaljujući savršenoj integraciji u podnu oblogu koja osigurava lako čišćenje i najviše higijenske standarde. Pozdravite se s ribanjem i emajliranjem kade, jer kanalice se lagano i efikasno održavaju.

image
Promo

A što s bideom?

U malene kupaonice bide jednostavno fizički ne može stati, ali vrhunska tehnologija u kombinaciji s inovativnošću brenda TECE omogućili su da higijena i zdravlje uvijek budu na prvom mjestu. Rješenje dolazi uz TECEone WC školjku s ugrađenim bideom. Osim što vam omogućava higijenu, idealno se uklapa u svaki stil uređenja zahvaljujući modernom i elegantnom dizajnu te je vrlo jednostavna za korištenje. Putem okretnih gumbića koji se nalaze bočno na keramici moguće je kontinuirano regulirati temperaturu i količinu vode samo jednostavnim okretanjem gumba.

image
Promo

Ručica tuša smještena u sredini sama se aktivira i izlazi djelovanjem pritiska vode, a osim što pruža higijensku čistoću, ova WC školjka je jednostavna za čišćenje. Idealna ušteda prostora s maksimalnom higijenom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 22:33