Upečatljiv interijer

Idealan životni prostor za samca: Moderan mali stan od 29 kvadrata koji privlači pozornost

www.behance.net
 Konstantin Entalecev
Otvorenog, ali dinamičnog rasporeda, prepun je svjetlosti i praktično raspoređenih zona koji olakšavaju život u malom prostoru

Stan od 29 četvornih metara prikazan na fotografijama idealan je životni prostor za samca. Osnovnu paletu koju čine različite nijanse sive boje razvedravaju tirkizni detalji razmješteni po stanu i jaki vizualni efekt koji stvaraju oštre crne linije vidljive na više mjesta u prostoru. Dizajn ovog interijera osmislio je arhitekt Konstantin Entalecev koji se poslužio drvenim parketom kako bi unio toplinu u moderno uređeni prostor.

image
Konstantin Entalecev

Zone stana raspoređene su oko kupaonice koja je jedina izdvojena prostorija. Ulazni hodnik vodi ravno u prostor kuhinje smještene uz jedan zid stana. Kuhinja je opremljena bijelim ugradbenim elementima i hladnjakom od nehrđajućeg čelika, a dodatno istaknuta kontrastnom tamnosivom radnom zonom. Kombinacija elegantne tamne radne plohe i mat crnih kamenih pločica čine prostor kuhinje luksuznim kutkom u stanu koji privlači pozornost.

image
Konstantin Entalecev

Kontrast bijele i tamnosive odnosno crne boje vidljiv je i u ostatku interijera, i to već u zoni blagovaonice tik uz kuhinju. Blagovaonicu čini okrugli bijeli stol okružen crnim stolicama s istaknutim metalnim nogama. Sa stropa se spušta elegantna visilica koja dodatno definira prostor blagovaonice, a prirodna svjetlost dopire kroz prozor uz koji je stol smješten.

image
Konstantin Entalecev

U dnu prostorije nalazi se udobni dnevni boravak namješten sivim kaučem, simpatičnim pletenim tabureom i odličnim crnim stolićima za kavu. Prostor je dodatno ukrašen tepihom s uzorkom kojim se utvrđuje zona boravka i velikim uokvirenim posterima na zidu koji prikazuju karte Osla i Stockholma, gradova koji su neupitno nadahnuli ovo uređenje. Prostor stana nastavlja se i pretvara u spavaću sobu s bijelim ugradbenim ormarom koji popunjava cijeli zid u sobi i zadovoljava potrebu za prostorom za odlaganje stvari.

image
Konstantin Entalecev

Kupaonica je vidljiva samo na tlocrtu, no na slikama se može uočiti da je u nju omogućeno prodiranje prirodnog svjetla kroz uske prozore uza sam strop. Zastakljeni otvori smješteni su u crne metalne okvire, čime je prostoru dodan još jedan element crnih linija koje vode pogled. Upečatljiv mali interijer!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:36