KAKAV POGLED

Idemo do Dubrovnika u predivni i šarmantni apartman Amarin od 63 kvadrata

 Luxury Amarin Apartment
Dok ispijate jutarnju kavu ili dobru čašu vina u predvečerje na balkonu imate pred sobom cijeli Dubrovnik na dlanu

Usred pandemije biti zarobljen u granicama svoje države ponekad i nije toliko loše, pogotovo kada ste zemlja koja ima neke od najljepših gradova na svijetu. Samo nepune dvije godine u nazad bilo je skoro nemoguće stišati galamu oko Dubrovnika, svi ti posjetitelji, serije i filmovi su stvarali sliku jednoga grada koji je superzvijezda. Sada su priče pomalo utihnule, ali ljepota ovoga grada nije pa da i nema nikoga na njegovim ulicama. Dubrovnik je jednako zadivljujući, možda čak i više pa smo stoga odlučili malo navratiti do njega u predivnu četvrt Ploče.

image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment

Pomalo uzdignut poviše grada apartman Amarin sa svojim šarmantnim uređenjem posjeduje nešto što ni jedan dizajner ne može kreirati, a to je vjerojatno jedan od najljepših pogleda na svijetu. Dok ispijate jutarnju kavu ili dobru čašu vina u predvečerje na balkonu imate pred sobom cijeli Dubrovnik na dlanu s predivnom modrom pozadinom koja stvara nadrealnu sliku nečega što se može ponijeti kao najbolji suvenir ovog divnog grada.

image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment

Mlada vlasnica i njezin prijatelj arhitekt svjesni su ovog prirodnog poklona pa ga mudro iskorištavaju prilagođujući interijer apartmana vanjskim vizurama. Saznajemo kako je ovaj apartman od 63 metra četvorna morao doživjeti kompletnu prenamjenu i preuređenje kako bi bio ovo što je sada. Preuređivani su svi dijelovi apartmana, od soba do kupaonice, kuhinje, dnevnog boravka pa čak i ograda na balkonima. Cijeli proces preuređenja trajao je zapravo dosta kratko, svega četiri mjeseca, ali u ovom slučaju smo svjedoci da se i brzo može doći do dobrih rješenja.

image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment

Rezultat je lagan i prozračan interijer, koji se ne želi nametati ni u kojem obliku. Dnevni boravak koji je spojen s kuhinjom i blagovaonicom gravitira prema vanjskom dijelu i već spomenutom pogledu i slaže se s njime u odabiru sličnih boja. Krasna plava sofa dominira dnevnim boravkom kao glavna zvijezda, dok se u drugom dijelu odvija mala igra. Jednostavna, ali jako zanimljiva pregrada od drva samo vizualno odvaja prostor, ali ga ne zagušuje i dopušta spajanje blagovaonice s ostatkom apartmana. Namještaj u blagovaonici se ističe vedrim odabirom žute boje, a kuhinja se odlikuje sivom bojom koja na jedan način stvara kontrast boravku i blagovaonici i umiruje cijelu priču.

image
Luxury Amarin Apartment
image
Luxury Amarin Apartment

Nastavak sivih tonova se očituje u odabiru pločica za kupaonice koje nasuprot ostatku apartmana nose odvažniju izjavu svojom pojavom i uzorkom. Dvije spavaće sobe nastavljaju priču iz prostora za dnevni boravak, lakoća i prozračnost su glavi aduti. Odabir bijele boje s pokojim naglascima u sivoj su apsolutno logičan izbor nenametljivosti s obzirom da i sobe pružaju predivan pogled na krajolik što oblikuje atmosferu u njima.

image
Luxury Amarin Apartment

Možemo samo skromno reći za kraj da su se naše oči nasitile predivnim prizorima u ovom posjetu, kako domišljatim rješenjima vlasnice kojima kreira jedan izrazito ugodan odmor, tako i ljepotama ove naše predivne zemlje. Luxury Amarin Apartmant možete pronaći i na luxury-amarin-apartment.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:32