u Normandiji

Idilična kuća za odmor

La Queurie naziv je imanja sagrađenog u 15. stoljeću koje možete vidjeti na fotografijama u nastavku. Renovacija kompleksa počela je 2007. godine i pokazala se kao pravi izazov za vlasnike jer je osim temeljitog čišćenja cijelog posjeda bilo potrebno promijeniti krovove na većini građevina koje se nalaze na imanju. Veliku zgradu u kojoj je nekada bio prostor staje odlučili su pretvoriti u glavnu kuću za boravak pa su tako 2011. godine počeli radovi ponovne izgradnje i renovacije za koje su vlasnici koristili obnovljive, održive i organske materijale.





Samo imanje nalazi se u blizini malog slikovitog seoceta La Courbe u blizini rijeke Orne u Normandiji, a idilični krajolici i tipična francuska sela ove regije pozivaju na romantičnu šetnju prirodom i oduševljavaju svojim šarmom sve posjetitelje koji se rado vraćaju u ovaj kraj. U glavnoj kući posjetitelji mogu unajmiti dvije sobe s velikim prozorima kroz koje se pruža pogled na rijeku i zelenilo.


U većoj sobi, koja se proteže na dvije etaže, krevet se nalazi na galeriji, dok su u prizemlju mali boravak i privatna kupaonica. Druga prostorija je manja, ali prozračna, s visokim stopom i velikom kupaonicom. Zajedničke prostorije obuhvaćaju mali boravak u prizemlju, kao i blagovaonicu i kuhinju. U ljetnim mjesecima posjetitelji mogu uživati i u obrocima na svježem zraku s domaćim proizvodima iz vrta vlasnika. Čarobno!


















Izvor: Laqueurie

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 13:42