Iggy čarolija u novom prostoru

Butik je uređen u prepoznatljivom stilu, kao miks antiknog i modernog, dizajnerskog i hand made...

Jedan od najoriginalnijih zagrebačkih concept storea, popularni Iggy, nedavno se preselio iz Varšavske ulice u novi prostor. Nova lokacija je Vlaška 78, a vlasnica, Igrajna Vargek, otkrila nam je zašto se odlučila na selidbu.

Eksperiment za pet

– Novi prostor povezan je zapravo s promjenama koje smo unijeli u poslovanje. Naime, Iggy se sada više orijentira na online prodaju kako bi bio dostupan djevojkama u cijeloj Hrvatskoj. Želja nam je bila da djevojke, bez obzira na to gdje žive, mogu lako i jednostavno naručiti u pidžami ili s gipsom na nozi novu haljinicu i tako si uljepšati dan.

Sukladno s tim, nije više bilo potrebe za onako velikim prostorom u centru grada – objašnjava Igrajna Vargek te dodaje da je novi prostor malen i sladak, točno onoliko velik koliko trenutačno treba s obzirom na to da funkcionira kao baza i ured Iggy online poslovanja. – Novi Iggy prostor zamišljen je prvenstveno kao mjesto gdje meni mora biti ugodno boraviti jer ću ja najviše vremena biti tamo. Drago mi je što sam u toj zamisli uspjela. Polaznica je uvijek crno-bijeli pod koji je već postao prepoznatljiv dio svih Iggy interijera, a sve ostalo je bilo neplanski i spontano.

Nisam, kao uostalom ni dosad, koristila usluge dizajnera interijera, nego sam sve napravila sama uz pomoć dečka, mame i brata. Svatko od njih je pridonio nekim svojim detaljem ili idejom. Showroom je miks antiknog i modernog, skupog i jeftinog, dizajnerskog i mnogih hand made stvari. Dominiraju ružičasta boja, cvijeće, stare krojačke škare i jaki crno-bijeli kontrasti, ali kako sam sklona eksperimentiranju, tko zna dokad će tako ostati. Možda već idući put kada dođete prostor bude posve drugačiji. Obožavam promjene – smije se Igrajna.

Nova linija suknji

Što se tiče ponude u show-roomu, ona je, kaže Igrajna, ostala ista, a temelji se na već prepoznatljivoj Iggy odjeći. – Tu su naše poznate pamučne haljinice i puf dekor suknje i kompleti, a razvijamo novu liniju suknji i haljina za posebne trenutke u životu. Interes je velik i drago mi je što su djevojke super prihvatile našu ideju o pristupačnim haljinama koje mogu biti nosive u bilo kojoj posebnoj prilici u životu jedne žene. Već smo usrećili nekoliko maturantica, mladenki i djevojaka koje su jednostavno željele zasjati – priča Igrajna Vargek.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:19