POŽURITE

IKEA je snizila cijene najprodavanijih proizvoda do 20 posto, sad je pravo vrijeme za jesenski makeover

 IKEA Hrvatska
Jesen je često inspiracija za veći projekt uređenja interijera ili preobrazbu, bilo da se radi o nabavi novog kauča za dnevni boravak ili, primjerice, moderniziranju spavaće sobe

Prijelaz godišnjih doba, posebice iz ljeta u jesen, uvijek je savršena prilika da osvježite ono što se nalazi na vašim kućnim policama, ali i zidove, namještaj, kompletan dizajn.

Uz tople i ugodne interijere, fine mirise toplih kolača i opuštajućih čajeva, šaroliko jesenje lišće i lagani povjetarac koji donosi novu svježinu, nemoguće je ne biti inspiriran za preuređenje ove sezone. Za mnoge, posebno ljubitelje dizajna interijera, renoviranje i mijenjanje dekoracija u prostoru svake jeseni je ritual koji nipošto ne preskaču. Jesen je često inspiracija za veći projekt uređenja interijera ili preobrazbu, bilo da se radi o bojanju zidova u tamniju nijansu, nabavi novog kauča za dnevni boravak ili, primjerice, moderniziranju spavaće sobe.

image
IKEA Hrvatska

Za sve koji razmišljaju o renovaciji, vrlo je korisna informacija da je od 1. listopada IKEA Hrvatska spustila cijene nekih od najprodavanijih i najomiljenijih proizvoda koji su sada dostupni i po 20 posto nižim cijenama.

Bez obzira na to planirate li mikro jesenski makeover ili potpunu jesensku renovaciju, donosimo vam devet nadahnjujućih ideja koje će vas dovesti u pravo raspoloženje i pomoći vam da učinite svoj dom udobnijim.

1. Stvorite oazu komfora za cijelu obitelj

Kada padnu temperature, puno više vremena provodimo u kući, a dnevni boravak postaje srce doma. Tu se družimo, odmaramo, gledamo filmove, igramo s djecom, ugošćujemo prijatelje... Pritom, važno je da svi u obitelji imaju dovoljno prostora kako bi se udobno ušuškali pod dekicom i uživali. S KIVIK kutnim peterosjedom s počivaljkom ne možete pogriješiti. Velikih je dimenzija, s niskim naslonima za ruke i džepičastim oprugama s memorijskom pjenom koja se prilagođava linijama tijela i jednostavno poziva na opuštanje. Odabirom tamnije antracit nijanse u dom ćete unijeti jesensku paletu boja.

image
IKEA Hrvatska

2. Kreirajte kutak za uživanje u glazbi

Kada dizajnirate svoju dnevnu sobu, razmislite o svim osjetilima. Moderne dnevne sobe, osim prostora za gledanje omiljenih filmova i bingeanje serija te knjižnice s kutkom za čitanje, imaju i poseban kutak posvećen opuštajućim večerima provedenim uz omiljene melodije. Ukrasite zidove ponekim posterom omiljenog glazbenika, a na police postavite omiljene albume i zvučni sustav. Idealan dodatak je regal iz KALLAX serije koji se prilagođava ukusu, prostoru, potrebama i proračunu.

image
IKEA Hrvatska

3. Zamijenite svoj stolić za kavu

Budimo iskreni, kauč je vjerojatno najveći komad namještaja u vašem dnevnom boravku i ako ga ne opremite pomno odabranim elementima, vjerojatno će izgledati usamljeno. Osim toga, kada sjedite na kauču, nedvojbeno vam je potreban prostor na koje ćete odložiti stvari poput časopisa ili pića kako biste ih mogli lako dohvatiti. Uobičajen je odabir – stolić za kavu. Ali, postoje i druge mogućnosti kada je u pitanju namještaj koji možete postaviti ispred sofe – poput KIVIK podnožnika. Pruža vam skriveni prostor za pohranu, ravnu površinu za odlaganje, efektan dodatak za postizanje harmonije u domu, a dobro dođe i za podizanje umornih nogu.

4. Razveselite najmlađe

Bilo da se malo ranije pripremate za sezonu blagdanskog darivanja u kojoj najviše uživaju mališani ili samo želite potaknuti njihovu kreativnost i radost, pametan poklon je nova dječja garnitura stolica i stolova iz kolekcije MAMMUT u jarkim bojama. Umjesto da im kupite još jednu lutku ili autić koji će im u fokusu pažnje biti tek nekoliko dana, probudite im maštu kreirajući i uređujući njihov poseban mali interijer. Uzmite bojice i flomastere u ruke i zajedno s njima obojajte kartonski grad ili napravite prava mala uokvirena umjetnička djela. Kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme neprocjenjiv je poklon.

image
IKEA Hrvatska

5. Postavite stanicu za čaj ili kavu

Mali svakodnevni rituali dobivaju dodatno značenje ujesen, kada u svojim domovima tražimo toplinu i sigurnost. Zato je dobro imati pri ruci stvari koje u nama pobuđuju ugodu, a često ih koristimo. Neovisno o tome jeste li ljubitelj čaja ili kave, odvojite mali prostor za tople napitke, poput KALLAX regala koji se može objesiti na zid. Izložite par šalica, čajnik i svoje omiljene čajeve ili, pak, aparat za kavu i kapsule. Ovi dodaci u kuhinji često zauzimaju dragocjen prostor, a ovako postaju zvijezde dnevnog boravka.

6. Koristite prirodne materijale

Bilo da se radi o dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, ujesen je posebno poželjan namještaj koji ističe prirodnu boju drva jer unosi toplinu u dom. Primjerice, MALM namještaj za spavaću sobu nikada neće izići iz mode. Jednostavnog je dizajna i lako ga je upotpuniti dekorativnim dodacima različitih stilova, a posebno se dobro uklapa u trenutačno jako popularan boho stil.

image
IKEA Hrvatska

7. Pažljivo kombinirajte boje

Kauč svijetle boje i pregršt jastučića u tamnijim, zemljanim nijansama, različitih tekstura najbolja su jesenska kombinacija. Primjerice, NÄSSELKLOCKA cvjetna jastučnica posebno će se istaknuti na nekoj od sofi svijetlih boja iz KIVIK serije. Istovremeno se dočarava jesen, a prostorija ostaje prozračna i svjetla, nije prezagušena tamnim nijansama.

image
IKEA Hrvatska

8. Upotpunite svoj krevet ugodnim teksturama

Jesen je savršen izgovor da odložite laganu posteljinu i upotpunite spavaću sobu dekadentnim tekstilom. Svilenkasto mekane posteljine, tople deke, udobni jastuci i prekrivači pomoći će vam da utonete u san, ali ključan je kvalitetan krevet. MALM krevet s visokim uzglavljem i velikim prostorom za odlaganje, koji je skriven ispod kreveta u dvjema velikim ladicama, pruža savršeno mjesto za pospremanje svih dodataka koji su u hladnim jesenskim noćima neophodni, a po danu znaju smetati i narušavati estetiku.

image
IKEA Hrvatska

9. Organizirajte svoju kućnu knjižnicu

Umjesto da slažete knjige na gomile po podu i zatrpavate regale i noćne ormariće, odvojite jedan zid dnevne sobe i pretvorite ga u svoju knjižnicu. Potreban vam je samo veliki KALLAX regal s puno polica koji je odličan i ako nemate slobodan zid jer u open-space prostoru može poslužiti za zoniranje, kao pregrada.

image
IKEA Hrvatska

„Spuštamo cijene gdje možemo“

KALLAX rješenja za pohranu, MALM okviri kreveta, MAMMUT dječja kolekcija, KIVIK sofe - svaka od ovih spomenutih IKEA kolekcija u ponudi je dugi niz godina i omiljene su zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti, elegancije i bezvremenske ljepote.

Pristupačnost je ključna za tvrtku IKEA, a njihova namjera je da cijene budu što je moguće niže. Dobro je znati da su od listopada ovi kultni IKEA proizvodi dostupni po cijenama nižim i do 20 posto. Na ovaj način IKEA želi svoju ponudu učiniti još pristupačnijom kupcima i ostati posvećena što većem broju ljudi. Cjelokupnu ponudu možete pogledati na IKEA web stranici.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom IKEA Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:25