Skrivena želja

Imamo rješenje za one koji i zimi žele imati dijelić prirode u vlastitom domu

Zimski vrt (ilustracija)
 Berislava Picek/ CROPIX
Prirodne boje namještaja, veliki pleteni tepisi, drveni pod i mnoštvo zelenila vašem će stanu dati potrebni dašak topline u zimskim danima

U hladnijim danima očekivan je češći boravak u zatvorenim grijanim prostorima. I dok je priroda u mirovanju ne znači da i mi moramo uzeti odmor od nje, možemo preseliti djelić prirode u naš dom. Rješenje je zimski vrt, terasa zatvorenog i grijanog tipa na kojoj možemo uživati u prekrasnim danima hladnijih godišnjih doba. Mnogima je skrivena želja, a ako imate dovoljno prostora ili želite od vašeg balkona ili lođe učiniti nešto drugačije, ostvarite si tu želju uz ideje i inspiraciju uz idejni projekt koji predstavljamo u sklopu portala evomedoma.hr. Cijeli projekt pokrenut je od strane OTP banke d.d. u suradnji sa studijem za uređenje interijera Ruan, kako bi klijentima OTP banke osmislili idejno rješenje uređenja njihovih životnih prostora i koji će taj prostor pretvoriti u mjesto uživanja i lijepih uspomena. Kroz najnoviji poprilično zanimljiv projekt vodi nas dizajner Nikola Pavlinić, a kako je zapušteni skladišni prostor zaživio u novoj ulozi zimskog vrta pogledajte u nastavku.

Svaki projekt započinje sastankom s vlasnicima nekretnine kako bismo ih upoznali, skupili informacije o njihovim željama i definirali osnovne smjernice, a sve te informacije bitne su nam kako bismo kreirali interijer u kojem će se oni najbolje osjećati. Prostorija koju je Nikola zatekao nije bila korištena, a želja vlasnice je bila da se maksimalno iskoristi prostor kako bi neometano mogla uživati u njemu u zimskim danima te u njemu provodila svoje slobodno vrijeme. Svakako u zimskom vrtu prisutne su i biljke te samim time imamo malu zelenu oazu prirode.

image
FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Kako bismo interijer povezali s vanjskom okolinom, u ovom projektu poigrali smo se prirodnim materijalima. Iz tog smo razloga stavili nekoliko komada namještaja u natur bojama drveta te isto tako obložili pod u drvenu oblogu. Pod smo prekrili velikim pletenim tepihom prirodnih materijala u svjetlijoj boji i dodali nekoliko biljaka.

Zamjena ulaznih metalnih vrata sa staklenom stijenom uvelike je utjecala na estetiku i funkcionalnost cijelog prostora te smo time otvorili pogled na prekrasan vrt.

image
ALEKSANDARNAKIC/GETTY IMAGES

Otvaranjem stropa i bojanjem greda u bijelu boju naglasili smo kosinu krova te prirodnu ljepotu drvenih greda koje su se ispod skrivale.

Kako je želja klijentice bila da prostoriju maksimalno prilagodimo uživanju kombinirali smo nekoliko elemenata kako bismo stvorili oazu iz koje neće željeti izaći. Pa tako prostorom dominira velika viseća fotelja organskog, okruglog oblika koja poziva na cjelodnevno opuštanje uz laganu glazbu.

Ako ste i vi uživali u samom pogledu na ovaj prilog, inspirirali se i potaknuli sami sebe da se odvažite na neke promjene u vašim postojećim interijerima ideje za ostvarenje vaših snova potražite na evomedoma.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:53