iz prve ruke

Imate stan od 50 kvadrata? Postoji jedan super trik koji ga može učiniti vizualno većim. Kako dobro!

 /SHUTTERSTOCK

Stan od 50 kvadrata realnost je većine ljudi u našoj zemlji, bez obzira na broj članova obitelji. U 50 četvornih metara nekada živi jedan, nekada dva, nekada tri, nekada četiri, a nekada i puno više osoba. Svima njima vjerojatno je jedno zajedničko - kako životni prostor te veličine učiniti vizualno većim i prostranijim? Dizajneri se slažu da interijere te veličine zahtijevaju drugačiji način uređenja i raspored kako bi cjelokupni prostor bio što funkcionalniji i prostrasniji, posebice ako u njemu živi velika obitelj.

image
/SHUTTERSTOCK

Dizajner interijera iz Ukrajine Sergej Založni otkrio je jednostavan trik kako malom stanu do 50 četvornih metara osigurati dodatnu svjetlost i prostor. On kaže da umjesto zida između spavaće i dnevne sobe puno bolja opcija je staklena stijena. Na taj način će svjetlost iz spavaće sobe doći do dnevne sobe, a prostor će provjereno izgledati vizualno veći.

Sergej Založni otkrio je i da će određeni komadi namještaj poput nor. suvremene sive sofe tankog dizajna koja nije previše glomazna učinit prostoriju prostranijom, a središnji dio prostorije slobodnim. Nadalje, dizajner govori kako sivi tepih u boravkuje odličan odabor koji "otvara" prostor. Za kraj, otkriva kako će i police iznad sofe učinit prostor maksimalno praktičnim, pogotovo kada je riječ o odlaganju suvišnih, često nepotrebnih i/ili dekorativnih stvari.

image
/SHUTTERSTOCK

Što se tiče kuhinje, njegov savjet je da se odlučite za kuhinju koja nije "previše načrčkana" tj. koja nema previše dealja. Umjesto toga, odaberite jednostavan dizajn i čistu geometriju. Drugim riječima, minimalizam u kuhinji je vaš prijatelj ako želite vizualno povećati dojam prostorije. Od boja, ovdje birajte neutralne boje primjerice bež i sivu, a od materijala drvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 19:57