INTERIJER SA STILSKIM ODMAKOM

Impresivni stan od 67 kvadrata s toplim detaljima

Tko kaže da jednostavno pod svaku cijenu mora biti i dosadno? Ovo je jedan od onih domova koji će vas uvjeriti u suprotno

Danas vas vodimo u divno uređen skandinavski stan od 67 kvadrata koji nas je osvojio svojom jednostavnošću i toplinom u prostoru. Iako u interijeru prevladava neutralna podloga (bijela i siva), dizajneri su cijeli životni prostor 'osvježili' toplim detaljima i komadima namještaja koji učinkovito razbijaju monotoniju.

Da detalji itekako čine značajnu razlogu, a ponekad i pridonose potpunoj transformaciji u interijeru dokazuju dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu u ovom simpatičnom stanu s karakterom.

Slike na zidovima, dekorativne biljke, viseća njihaljka i tepisi s uzorcima unose određenu dozu topline u pomalo sterilan prostor. Isto tako, zahvaljujući vizualnoj 'igri' različitih boja, materijala, komada namještaja i dekoracija, stan izgleda mnogo prostranije i veće nego to zapravo jest.

Kuhinjski dio dnevne zone ističe se tek tamnim elementima i pozlaćenim detaljima poput slavine te ručki na ormarima. Zahvaljujući relativno velikoj kvadraturi open-space stana, u kuhinji se nalazi i veliki otok koji služi za pripremu hrane, ali i kao prostor za jedenje ili ispijanje jutarnje kave.

Baš kao što je to karakteristično za skandinavski stil uređenja, u stanu prevladavaju prirodni materijali poput drveta, kako na komadima namještaja, jednako tako i na podu gdje se prostire tamnosmeđi pod od kvalitetnog hrasta.

Za razliku od dominantne bijele u otvorenom dijelu stana koji obuhvaća dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu, u spavaćoj sobi paleta boja nešto je drugačija. Znatno zagasitija prostorija ima pretežno tamnosive tonove koje razbijaju tek poneki detalji poput jastuka, posteljine i simpatičnog kutka za šminkanje.

Uređenje kupaonice previše ne iznenađuje, a osim kombinacije bijele i crne, u dijelu kabine za tuširanje posebno se ističu zanimljive pločice na zidu, ali i na podu. Upravo korištene nijanse pridonose tome da prostorija izgleda veće i prostranije, iako se radi o tek nekoliko kvadrata.

Izvor: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 06:13