ADRESA ZA PET

Inovativni i sadržajni prostor i koncept Meetings with style by Eures team u Zagrebu

Ivan Lacković
Originalnih 270 kvadrata podijeljenih u šest prostorija, za održavanje sastanaka i radionica

Meetings with style by Eures team novi je prostor, a ujedno i novi koncept održavanja poslovnih i drugih sastanaka ili radionica koji je početkom ove godine otvorila i pokrenula agencija Eures-Tim, inače specijalizirana za organizaciju događanja.

Prostor je smješten u samom srcu Zagreba - na prvom katu zgrade koja se nalazi u Jurišićevoj 2a. Riječ je o stanu od 270 metara kvadratnih, koji su vlasnici Euresa uzeli u dugoročan najam i u njemu stvorili prostor kakav su dugo zamišljali. Prostor u kojem će biti ugodno održati neki sastanak i u kojem će svaka soba biti drugačija, posebna, nimalo dosadna i nalik drugima.

- Nismo angažirali arhitekta, nego smo sve uredili suprug i ja. Raspored prostorija je onakav kakav je bio, no zapravo smo sav namještaj i dekoracije mi odabrali. Imali smo točnu ideju kako bi svaka prostorija trebala izgledati i lako smo pronašli komade koji se uklapaju - kaže Martina Tretinjak Dananić.

image
Ivan Lacković

Pojašnjava da je prostor podijeljen u šest prostorija, od kojih je svaka drukčije uređena i s drukčijom namjenom. Zidovi svih prostorija ukrašeni su vizualima koji se mogu mijenjati po želji klijenta, tako da je cijeli prostor zapravo vrlo lako brendirati i urediti prema specifičnim potrebama korisnika.

- Koncept sastanaka sa stilom temelji se na isključivo individualnom pristupu svakom klijentu te ekskluzivnoj uporabi kako bi se zajamčili povjerljivost i ugodan boravak. Bilo nam je veoma važno da klijenti sasvim jasno osjete da smo im u potpunosti posvećeni i da su nam oni na prvom mjestu, a mislim da smo uređenjem prostora u tome zaista i uspjeli - dodaje Martina.

image
Ivan Lacković

Koncept sastanaka sa stilom temelji se na individualnom pristupu klijentu te ekskluzivnoj uporabi kako bi se zajamčili povjerljivost i ugodan boravak. Uređenjem prostora smo u tome, nadamo se, uspjeli, kažu vlasnici Euresa

image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković

POSTAV

Na samom ulazu nalazi se otmjeni pretprostor za doček gostiju u stilu hotela s pet zvjezdica. Tu je pult na kojem se nalaze boce šampanjca, kristalne čaše, dvije biljke i nekoliko ukrasa. Pult je bijele boje, no sve ono što je na njemu je u crnim i zlatnim tonovima, što pojačava dojam luksuza.

S jedne strane ulaznog prostora nalazi se takozvana Premium room, soba predviđena za poslovne sastanke s više ljudi, novinarske ili druge prezentacije ili pak manje domjenke. Moguće ju je opremiti stolcima kao kino postav za 36 osoba ili postaviti okrugle stolove za 24 osobe, dok u stojećoj varijanti za domjenak u nju stane do 40 osoba. U njoj se nalaze stolci sa zelenim tapecirungom, kao i teški zastori na prozorima, koji u slučaju da je riječ o projekciji nekog filma posve blokiraju svjetlost.

Odmah do nje nalazi se Room with style, manja soba s fiksnim postavom, koji čine veliki drveni stol i tapecirani stolci. Na zidu je stilizirana karta svijeta. Ta je soba predviđena za poslovne sastanke s desetak sudionika, premda ih može stati i nekoliko više. S druge strane prijemnog dijela nalazi se Urban city room, prostorija u kojoj se može održati radionica s manjim brojem ljudi, briefing, radni snack ili koktel prije odlaska na ručak.

image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković

STIL

- Uređena je izrazito suvremenim urbanim stilom i moguće joj je promijeniti postav. Sada je u njoj dugački bijeli stol, uz koji su crne i bijele barske stolice. Sa stropa visi crni luster, a te je boje i sjenilo na prozoru. Htjeli smo takve boje, kako bi izgledala drugačije, a opet bila zanimljiva na neki svoj način - naglašava Martina.

Na samom kraju nalazi se Green room, koja bojama i prirodnim materijalima koji su korišteni u njenom uređenju stvara dojam boravka u prirodi. Tome doprinose i zvukovi kakve inače čujemo u šumi, pjev ptica, žubor potoka i šuštanje stabala, a osmišljena je za kreativni dio sastanka ili tek mirnu pauzu bez mobitela. U svakom slučaju, vuče na sobu za odmor, premda nimalo ne sumnjamo da je u njoj, s obzirom na sve boje i zvukove koji itekako opuštaju, vrlo lako i ugodno raditi.

image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković
image
U ovom prostoru klijenti mogu biti sami, bez kontakta s drugim ljudima, ako to ne žele
Ivan Lacković

U središnjem dijelu stana, osim minijaturne kuhinje i kupaonice, nalazi se Catering room, u kojoj se organiziraju pauze za kavu ili buffet ručkovi, a po potrebi se i ona može pretvoriti u sobu za radionice ili prezentacije. Iz nje je za pušače predviđen izlazak na balkon s pogledom na stara zagrebačka dvorišta.

self-service - Uz sve to, u našem prostoru klijenti mogu biti sami, bez kontakta s drugim ljudima, ako to ne žele. Pritom mislim, recimo, na osoblje cateringa, jer smo osigurali da se gosti, ako žele, mogu sami poslužiti, na način da imamo business mini bar. Također mogu grickati neke energetske pločice, svježe sezonsko voće s Dolca i orašaste plodove. To smo sve osigurali za one klijente koji žele taj dio kao self-service - zaključuje Martina.

image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković

Posebno se ističe tzv. Green room u kojem dominiraju prirodne boje i materijali, pa se dobiva osjećaj kao da boravite u prirodi. Tome pridonose i zvukovi kakve inače čujemo u prirodi, poput pjeva ptica i šuštanja stabla

image
Ivan Lacković
image
Ivan Lacković

Više informacija na meetingswithstyle.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:00