Hit na tržištu

Inovativni sustav grijanja pet puta je jeftiniji od toplinskih pumpi, zauzima manje mjesta i ne traži održavanje

Električno podno grijanje MySun

 MySun
Osim toga, ovaj sustav je neovisan pa korisnicima daje stopostotnu slobodu u uključivanju i upravljanju grijanjem u pojedinim prostorijama

Uz sve veći fokus na zdravlje, održivost i želju za štednjom, više smo nego ikad svjesni da u grijanju treba potražiti alternativne - povoljnije i učinkovitije - načine i u 21. stoljeću posegnuti za inovativnim rješenjima.

Računi za struju i plin i ove su zime samo rasli, a neke su zemlje - poput Njemačke - uvele ograničenja na koliko stupnjeva Celzijusa se smije grijati. Stoga su neka od idealnih rješenja električno podno grijanje i infracrveni (IC) paneli. Oba sustava spadaju u IC sustave grijanja, koji su idealni za sve novogradnje i renovacije kuća i stanova jer je početno ulaganje nisko, a dugoročno rješenje održivije i zdravije.

image
Shutterstock

Velika razlika u cijeni

Primjerice, za prosječnu kuću površine sto kvadratnih metara infracrveni paneli ili IC podno grijanje MySun koštali bi između 2.500 i 3.500 eura, dok bi za toplinsku pumpu s montažom, instalacijama i svim grijaćim elementima trebalo bi izdvojiti i do pet puta više.

Baš sada je pravo vrijeme za kupnju jer do kraja travnja možete dobiti 50 posto popusta na MySun termostate uz online kupnju električnog podnog grijanja ili iC panela u MySun online trgovini. Brand je to koja nudi cjelovitih rješenja IC grijanja i više od dva desetljeća savjetuje svoje kupce i pomaže im odabrati optimalni sustav grijanja prema njihovoj individualnoj situaciji.

Ako još uvijek važete između tradicionalnog i modernog načina grijanja, donosimo pet argumenata koji pokazuju zašto je električno podno grijanje energetski štedljivo i zdravo rješenje za vaš dom.

Energetska učinkovitost

Električnom podnom sustavu grijanja treba temperatura od oko 29 stupnjeva Celzijusa da zagrije prostoriju, što je puno niže u usporedbi sa 75 stupnjeva Celzijevih koliko je potrebno tradicionalnim radijatorima. Troše stoga manje energije, što dovodi do nižih troškova režija. Također se ne pregrijavaju, za razliku od tradicionalnih radijatora.

Glavna razlika između električnog IC grijanja i sustava centralnog grijanja, u koje spada i dizalica topline, je način rada. Električni IC sustavi grijanja ne zagrijavaju direktno zrak, već pod, zidove, predmete i osobe u prostoriji. Osjećaj je sličan toplini sunca, pa istu razinu ugode možete postići i pri nešto nižoj temperaturi zraka nego kod centralnog grijanja. Pritom se toplina duže zadržava u protoriji no što je slučaj kod radijatorskog grijanja i ravnomjernije se raspoređuje po prostoru.

image
Shutterstock

Osim toga, IC sustavi grijanja potpuno su neovisni pa vam daju stopostotnu slobodu u uključivanju i upravljanju grijanjem u pojedinim prostorijama. To znači da u svakoj prostoriji koristite točno onoliko energije koliko vam je potrebno, čime osiguravate veću udobnost i uštedu. Ovo je odlično u prijelaznim razdobljima, kada nema potrebe grijati cijeli dom.

Više prostora

Sustavi električnog grijanja postavljaju se ispod podova i iznimno su tanki, a IC paneli mogu biti i komad namještaja poput, primjerice, ogledala ili slike na zidu. Stoga nema premještanja namještaja kako bi se stvorio prostor za masivna grijaća tijela. Kod IC sustava grijanja nema ni potrebe za bojlerom, kotlovnicom i slično pa i tu štedite prostor.

image

Oslikani IC panel MySun Art

MySun

Jednostavan za instalaciju i pokretanje

Nakon ugradnje, električno podno grijanje ne treba održavanje i može vam služiti preko 30 godina bez potrebe za zamjenom. Za razliku od toplinske pumpe, IC sustavi grijanja ne zahtijevaju nikakvo održavanje, a montaža je jednostavna i odvija se bez većih građevinskih radova.

Za učinkovito automatsko grijanje možete koristiti i digitalne MySun termostate, koji omogućuju prilagodbu grijanja vašem životnom stilu. S digitalnim termostatom možete precizno postaviti (programirati) raspored grijanja po prostorijama, što vam nudi dodatne uštede i udobnost. Termostat MySun Smart Wifi omogućuje vam i upravljanje grijanja putem pametnog telefona ili tableta. Alternativno, MySun nudi i jednostavan analogni termostat koji omogućuje jednostavno ukjučivanje i isključivanje grijanja te namještanje željene temperature.

Ako se odlučite za ugradnju najmodernijih sustava grijanja do kraja travnja na MySun webu, dobit ćete bilo koji MySun termostat za pola cijene. Trebate li pomoć prije kupnje, MySun stručnjaci rado će vas besplatno savjetovati o optimalnom sustavu grijanja za vas.

Pruža sigurnost i udobnost

Klasični radijatori imaju oštre rubove i površine, što može uzrokovati nezgode, pogotovo ako imate djecu. Kod električnog podnog grijanja grijači su uvučeni u pod i ne morate brinuti hoće li se vaši najmlađi ozlijediti na oštre rubove. Osim toga, podno grijanje se ne može niti pregrijati do te mjere da uzrokuje nezgode kad ga se dotakne.

image

Električno podno grijanje MySun

Roman Stopar

Zbogom alergijama

Infracrveni grijači ne ovise o strujanju zraka za prijenos topline. To smanjuje kruženje opasnih čestica i kemijskih zagađivača te kontaminaciju naseljenih područja. Klasični radijatori mogu uzrokovati promjene temperature, smanjujući razinu kisika u zraku, dižući prašinu i tako čineći zrak u prostoriji neugodnim. To može utjecati na ljude koji pate od respiratornih problema poput astme. Sa sustavima podnog grijanja zrak se održava svježim cijelo vrijeme.

MySun tim može izvesti za vas cijeli projekt po principu ključ u ruke - od savjetovanja do projektiranja na temelju tlocrta i montaže. Savjetovanje je besplatno, a do kraja mjeseca traje aktualna web akcija popusta od 50 posto na MySun termostate kod online kupnje električnog podnog grijanja ili IC panela. Osim savjetovanja i projekta, dobivate i do 20 godina jamstva.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medija i tvrtke Koop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:35