Šaren interijer prepun boja

Interijer koji slavi optimizam

U ovakvom domu nitko ne može biti depresivan

Zima je pokazala svoje lice, a hladni dani postali su svakodnevica. Željni proljeća i topline ipak smo našli proljeće, i to ni više ni manje nego u pariškom stanu Fione Douglas. Ovako šaren i prepun boja, a opet tako skladno i ukusno posložen prostor dugo nismo vidjeli.

Fiona je jedna od onih koji su upisali pogrešan fakultet, ali srećom ubrzo je shvatila da njezina ljubav nije slikarstvo već tekstil i dizajn. Počela je stvarati ono u čemu se osjećala dobro, a danas vjeruje da se u njezinu domu svi osjećaju tako. Za ovaj stan gotovo je nemoguće reći što bi bila glavna prostorija i koja je najposebnija, no krenimo od kuhinje. Zidovi su obojeni plavom bojom. Elementi su “obični”, bijeli s drvenom radnom plohom, ali Fiona se za šarm pobrinula crnim pločicama, šarenim stolcima i brojnim detaljima poput zida na kojem se nalaze slike njezinih najmilijih.

Pomalo neobično za kuhinju, ali vrlo domišljato i estetski lijepo pristaje žuta fotelja s cvjetnim uzorkom. Iz kuhinje stepenice vode na drugu etažu. Ali čak ni one nisu obične jer na svakoj stepenici nalazi se ispisana po jedna riječ. I u dnevnoj sobi vlasnica se odlučila za plave zidove.

Bijeli trosjed “začinila” je šarenim jastucima. Iako je odustala od likovne akademije, Fiona je jedan svoj rad iz studentskih dana postavila na zid, i to odmah iznad trosjeda. Odmah uz njega nalazi se plava, pomalo retro komoda. Dnevna soba upotpunjena je još jednim cvjetnim trosjedom koji je njezin najdraži komad u stanu, a ujedno je i njezin rad.

Iako joj je plava omiljena boja, u spavaćoj sobi odlučila se za bijele zidove. Naime, smatra da bijela boja odmara i pomaže u razmišljanju. Krevet i noćni ormarić drveni su i obojeni u bijelo, a jastucima koji se nalaze na krevetu dodala je živost i boju. No, plave boje ipak se nije mogla odreći, tako da je jedan ormar ipak ostavila u svojoj omiljenoj boji.

Fiona kaže kako voli miješati različite teksture i uzorke. U sobi je također i lutka koja joj je ostala kada je pohađala umjetničku školu. Stolica je pokrivena tkaninom u vintage stilu, a zavjese su njezin dizajn. Kupaonica djeluje kao prava morska oaza. Većinom je bijela, samo su pločice uz kadu bež.

Umivaonik je porculanska zdjela, a ploha je drvena. No, ono što daje taj neki brodski izgled su slike s morskim motivima, a ispod umivaonika postavljen je osvijetljeni brod. Ipak, najistaknutiji u ovom domu su detalji, koji se nalaze na svakom kutku. Zdjele, lampe, razni predmeti, od kojih su neki naslijeđeni, te njezina kreativnost doveli su do toga da Fiona zasigurno ima jedan od najoriginalnijih stanova u Parizu.

Foto: Blue Bellgvay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:42