Višenamjenska struktura

Interijer od 45 m2

Pogledajte što je sve stalo u ovaj mali stan!

Stanovi u višemilijunskim gradovima najčešće su mali i skupi, a takav je slučaj i sa San Franciscom u SAD-u. U središtu financijske četvrti nalazi se stančić koji možete vidjeti na našim fotografijama, a u kojem se skriva genijalno rješenje za nedostatak prostora. Višenamjenska platforma sagrađena je u stanu kako bi ga se pretvorilo u veći i dinamičniji prostor koji se može prilagoditi brojnim potrebama svakodnevnog života mladog para koji u njemu živi.






Domino Loft sustav obuhvaća unaprijed sagrađene betonske panele, drvene letvice i ormariće rađene po mjeri koji se sastavljaju na lokaciji u kojoj će ova platforma stajati. Njen dizajn osmislili su Charles Irby iz tvrtke ICOSA i Peter Suen, a u sebi sadrži blagovaonicu, veliki ormar, spavaću sobu, gostinjsku sobu i ured, čime se dodaje više funkcionalnosti postojećem prostoru veličine 46,5 četvornih metara.




Glavna spavaća zona nalazi se na katu do kojeg se dolazi pomoćnim željeznim ljestvama. Ispod ljestava nalazi se ormar za odjeću, a ispod spavaćeg dijela prostor s ormarićima, klupom, sklopivim stolom koji funkcionira kao radni i blagovaonski stol, dok se zid može spustiti i pretvoriti u dodatni prostor za spavanje. Fantastičan projekt!


Izvor: New Atlas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:50