Projekt: GAO arhitekti

INTERIJER UREĐEN ZA ČETVEROČLANU OBITELJ Vodimo vas u moderan stan u srcu Ljubljane

PROFIL

INFO: dom četveročlane obitelji
VELIČINA: 160 četvornih metara
LOKACIJA: kompleks Situla, Ljubljana
PROJEKT: GAO arhitekti

Arhitekti iz studija GAO projektirali su ovaj vrlo suvremen stan koji vam danas predstavljamo. Stan se nalazi u srcu Ljubljane u novootvorenom kompleksu Situla i uređen je za mladu četveročlanu obitelj.

Zanimljiv tlocrt u kojem otvorena dnevna zona čini središte stana s pogledom na atrij bio je jedan od zahtjeva klijenata. Stan se prostire na 160 četvornih metara i uredili smo ga s puno kontrasta kako bi izgledao dinamično i toplo. Prostrani centralni dio stana obuhvaća blagovaonicu i dnevnu sobu, dok je kuhinja odvojena malim pregradnim zidom. Vlasnici su željeli jednostavnu i modernu kuhinju s velikim otokom koja će biti žarišna točka stana povezana s blagovaonicom i dnevnom sobom kako bi komunikacija u ovom društvenom dijelu interijera s obitelji ili prijateljima mogla biti nesmetana, doznajemo od arhitektice Helene Bernik.

Glavni cilj cijelog projekta bio je stvoriti elegantno dizajniran interijer, što su arhitekti postigli pomno odabranim detaljima i rasvjetom koja stvara toplu atmosferu. U interijeru prevladavaju tamni, ali topli sivi tonovi koji u kombinaciji s drvenim konstrukcijama izrađenim od izbijeljenog hrasta stvaraju lijepi kontrast i dinamiku, dok su velike staklene stijene s pogledom na atrij zaslužne za nesmetan ulaz dnevnog svjetla.

Hodnik u središnjem dijelu stana odvaja društveni od intimnog dijela stana u kojem su nalaze tri spavaće sobe, kupaonica te walk-in ormar. Zanimljiv detalj koji su za ovaj stan dizajnirali arhitekti je drveni okvir koji ima dvostruku funkciju - na njemu se može sjediti, a pritom još služi i kao fizička pregrada ove dvije zone.

Dugačak hodnik koji se proteže od ulaznih vrata do vrata spavaćih soba osvijetljen je malim rasvjetnim tijelima u obliku zvijezda koje bacaju svjetlost prema izuzetno visokom stropu i stvaraju ugodnu atmosferu.

Što se tiče spavaćih soba, dvije su manje dječje sobe uređene potpuno različito. U prvoj prevladava bijela boja s pokojim crnim detaljem. Dok je druga dječja soba namještena kombinacijom tamnog wenge drva koje vrlo lijepo pristaje uz ostale sivoplave tonove i vintage zidnu tapetu u sobi.

Walk-in ormar su arhitekti vizualno povećali vrlo velikim ogledalom koje pokriva stražnji zid, a svježi se dizajn nastavlja i u glavnoj spavaćoj sobi koje je jednostavna, harmonična i vrlo prostrana. Ima ugodan king size krevet s mekanim uzglavljem i iz nje se pruža pogled na atrij koji je dizajniran u japanskom stilu i vizualno vrlo privlačan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:40