Savršeno uređeni mali stanovi

Interijeri manji od 30 četvornih metara

Mali, ali stilski jako lijepi stanovi

Ako razmišljate kako urediti mali stan da bude funkcionalan i da lijepo izgleda, donosimo vam ideje koje će vam u tome sigurno pomoći. Četiri mala interijera, svi manji od 30 četvornih metara, sadrže jako puno stila i kreativnih dizajnerskih rješenja koja se mogu primijeniti i na neke puno veće prostore, od multifunkcionalnog namještaja, pametno skrivenog skladišnog prostora pa do toga kako najbolje kombinirati različite boje i materijale. Za što god da se odučite pri uređenju malih interijera, sigurno je da morate biti kreativni i da stil nema veze s kvadraturom.

Prvi interijer dizajner Eugene Sarajevo uredio je za mladu poslovnu ženu, a interijer je definiran pametnim tlocrtnim rasporedom. Unutar 26 četvornih metara među ostalim su uspješno smješteni vrlo funkcionalna kuhinja, prostrana garderoba i mali radni kutak. Bijela i svijetla boja drva u kombinaciji sa svijetloplavom, zelenom i sivom odličan su odabir i unose određenu dozu dinamike u ovaj mali prostor. Iako se na prvi pogled čini kao jedna cjelina, svaka prostorija u ovom malom interijeru jasno je definirana, čemu svakako pridonose boje i pametno raspoređeni komadi namještaja.

Drugi interijer uredio je studio MIODESIGN MIODESIGN. Detalj koji ćete u ovom malom interijeru odmah zapaziti je kombinacija crne boja na zidovima s jako šarenim dekorom. No, uz sve to dizajner je koristio i ogledala koja su vizualno povećala prostor i pridonijela njegovoj otvorenosti. Rasklopni stol odvaja kuhinju i dnevnu zonu i ima ulogu blagovaonskog i radnog stola. Kuhinja je odvojena od ostatka interijera samo staklenom stijenom da se prostor ne bi vizualno zatvorio, a najzabavniji dio u ovom interijer zasigurno je spavaća zona koja je samo platnenom zavjesom odvojena od ostatka interijera.

Treći interijer dizajner Sergei Kovalev također je uredio za mladu poslovnu ženu, no u tom interijeru naglasak je na eleganciji. Neutralna paleta boja provlači se kroz cijeli prostor koji, iako veličine 30 četvornih metara, svojim uređenjem može stajati uz bok puno većim stanovima. Rasvjetna tijela detalj su koji u ovom interijeru ima i dekorativnu funkciju i pridonose izgledu prostora.

Četvrti interijer prava je mala urbana oaza. Nepravilni tlocrtni raspored vrlo je funkcionalno iskorišten da bi se od prostora dobio maksimum. Bijeli minimalistički namještaj kombiniran je s ciglenim zidovima koji su prebojeni u tamnosivu boju. Kako je želja vlasnika bila interijer urediti u industrijskom stilu, cigleni zidovi obojeni u tamnosivu boju odlično su se uklopili u crno-bijeli dekor. Zavirite i inspirirajte se ovim prekrasno uređenim malim interijerima.

Izvor: home-designing.com

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:02