Moderni, otvoreni i elegantni

Interijeri s kosim krovom

Ovako bi se dalo živjeti

Biste li voljeli živjeti u penthouseu? Mi sigurno bismo, i to iz nekoliko razloga. Osim što su otvoreni, smješteni na vrhu zgrade, takvi interijeri najčešće su vrlo elegantno uređeni, a u prilog im idu i prostrane terase s predivnim pogledom. Iako se najčešće povezuju s luksuznim stanovanjem, ovi interijeri vam mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje potkrovlja. Vodimo vas u četiri interijera kojima su zajedničke karakteristike kosi stropovi, veliki krovni prozori i otvoreni tlocrtni plan zbog čega podsjećaju na penthouse.

Prvi interijer, koji je uredio arhitekt Santiago Mañero, koristi sve prednosti otvorenog tlocrtnog plana. Kosi stropovi na obje starne interijera imaju duboke krovne prozore koji omogućavaju pregršt dnevnog svjetla, još više otvaraju prostor i daju određenu dinamiku bijelim zidovima. Zbog zanimljivog oblika same prostorije jednostavni komadi namještaja i kombinacija bijele i sive boje savršen su odabir.

Drugi interijer potpisuju dizajneri iz studija Orange Graphics. Također prostran, ovaj interijer samo na jednoj strani ima izrazito kosi krov na kojem su postavljeni krovni prozori s pomalo rustikalnim drvenim okvirima. Kosi krov i ovdje otvorenom interijeru diktira uređenje, pa su tako najniži dijelovi iskorišteni za postavljanje udobnih sofa dok je dio s visokim stropom iskorišten za kuhinju i blagovaonicu. Police za knjige također prate liniju stropa i vrlo su lijepo popunile prostor.

Treći interijer uredio je arhitekt Roma Verbishchuk. Za razliku od prethodnih interijera, ovaj je uređen nešto toplije i u rustikalnom stilu. Površine 112 četvornih metara, zbog istaknutih krovnih greda i peći na drva, koja je postavljena u samo središte interijera, ima ugođaj drvenih koliba koji je vrlo vješto prenesen u ovaj veliki prostor. Prirodna boja drva u ovom interijeru kombinirana je sa sivom i bijelom te je tako stvoren vrlo moderan ugođaj s naglaskom na rustikalnom.

Četvrti interijer potpisuje dizajnerski studio housedesign.vn. Interijer je uređen kombinacijom minimalističkog stila i industrijskih detalja. Dominantna siva boja pokazala se kao savršen odabir za ovaj prozračan i otvoren interijer jer se vrlo dobro uklapa s oba stila. Ovaj interijer pokazuje nešto moderniji pristup uređenja, no istodobno vrlo udoban i ugodan za stanovanje. Zavirite s nama u ove lijepe domove i inspirirajte se.

Izvor: Home Designing

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijlite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:12