Pohvale

Investicije za zelenu budućnost

Koji su najbolji održivi projekti u graditeljstvu?

Na nedavnoj blagdanskoj svečanosti u Oris kući arhitekture u Zagrebu, koji se održao u organizaciji triju neprofitnih udruga iz nekretninskog sektora - Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača fasadnih sustava i Hrvatske udruge energetskih certifikatora - dodijeljena su posebna priznanja institucijama, tvrtkama i zaslužnim pojedincima koji su svoje projekte na poseban način učinili održivim i zelenim.

U kategoriji “Zelena gradnja i zakonska regulativa” priznanje je dobilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja za ulogu glavnog partnera u projektu BUILD UPON koji u Hrvatskoj provodi Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

U kategoriji “Zelena gradnja u rezidencijalnom sektoru” priznanje je dodijeljeno tvrtki VMD Grupa za primjenu principa održivosti u razvoju projekta VMD Kvart u Zagrebu.

U kategoriji “Zelena gradnja u komercijalnom sektoru” priznanja su dodijeljena tvrtki Međunarodna zračna luka Zagreb za izniman doprinos održivosti u fazi ishodovanja certifikata Leed New Construction te tvrtki Maistra za strateško promišljanje o održivosti u razvojnim investicijskim projektima u hotelskoj industriji.

U kategoriji “Zelena gradnja u javnom sektoru” priznanja su dodijeljena OŠ Kajzerica u Zagrebu te tvrtki Moj Balkon, koji zajedno, već dvije godine zaredom, provode program “Moja zelena škola”.

I za kraj, u kategoriji “Zelena gradnja i društvene djelatnosti” priznanje je dodijeljeno tvrtki Holcim za uspješnih deset godina organizacije Hrvatskog foruma o održivoj gradnji.

Vijesti i informacije o zelenim projektima te popis edukacija i ostalih događanja iz područja zelene gradnje pratite putem www.gbccroatia.org.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:58