Tržište nekretnina

ISTRAŽILI SMO PONUDU MALIH STANOVA U HRVATSKOJ Donosimo pregled cijena garsonijera, jednosobnih i stanova do 50 m2

Zagreb duplo skuplji od Osijeka i Velike Gorice

U suradnji s portalom Prvi Kvadrat donosimo pregled cijena garsonijera, jednosobnih i dvosobnih stanova do 50 m2.

Dok su veliki stanovi zbog krize postali luksuz, što je dovelo do pada potražnje, ali i velikog pada njihovih cijena, mali su stanovi ostali najtraženiji, a njihove su cijene ostale na srednje visokoj razini.
O tome što je najtraženije, kakva je ponuda i kako se kreću cijene malih stanova, razgovarali smo s Tamarom Grgat s portala na nekretnine Prvi Kvadrat.

NIŽI KATOVI

- Kad kažemo mali stan, mislimo na garsonijere i dvosobne stanove do 50 četvornih metara, a u ponudi su najčešće stanovi od 40 do 50 kvadrata. Ponuda i potražnja navedenih stanova je izrazito velika, stoga se zaista svašta može pronaći. Od stanova koje je potrebno kompletno renovirati do onih koji su lijepo, šarmantno, a k tome i funkcionalno uređeni. Ti su stanovi, u pravilu, na nižim katovima, a najviši, odnosno zadnji su ipak rezervirani za penthouse - komentira Tamara Grgat.

UTJECAJ NA CIJENU

Dodaje kako mnogo faktora utječe na cijenu. Primjerice, stan u širem centru Zagreba površine između 40 i 50 kvadrata, ako je kvalitetno uređen, može dosegnuti cijenu od 90.000 eura. No, gledajući prosjek, na Prvom Kvadratu mogu se pronaći stanovi od 19 do 50 kvadrata po cijeni od 70.000 eura.

Najskuplji oglas s područja Zagrebu odnosi se na stan na samom Trgu bana Josipa Jelačića, površine je 47 kvadrata, a prodaje se za 270.000 eura, dok se jedan od najpovoljnijih stanova u ponudi portala Prvi Kvadrat nalazi u Velikoj Gorici - površine je 45 četvornih metara i prodaje se za 48.900 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:29