Boje dragog kamenja

Izvrsno uređeno potkrovlje

 

Prekrasan stan u potkrovlju, s pogledom na krovove Kopenhagena u Danskoj, prostor je u kojem bismo rado i sami živjeli. Smješten u zgradi iz 19. stoljeća, nalazi se na njezinu trećem katu i zauzima 169 četvornih metara. U njemu živi mlada obitelj s dvoje djece koja istinski uživa u ovom prostoru, pogotovo ako uzmemo u obzir da stan ima čak dva balkona koji im omogućuju boravak na svježem zraku i doručak na suncu. S obzirom na to da se balkoni nalaze na suprotnim stranama stana, obitelj ima dovoljno sunca u svako doba dana i može provoditi vrijeme vani kada god poželi.

Osim što čine prostor otvorenijim, balkoni ovaj stan čine i iznimno svijetlim pa time i prostorom u kojem je zaista lijepo boraviti. Pri uređenju prostora vlasnici su posebnu pažnju posvetili strukturi od drvenih greda kojom su stvorili rustikalan i iznimno upečatljiv detalj u prostoru. Za osnovne boje odabrali su tipičnu bijelu te predivne nijanse petrolej zelene u glavnom prostoru, tamnoplave u spavaćoj sobi i boje patlidžana prisutne u kupaonici.

Budući da je prostor s visokim stropovima od 5 i pol metara visine te iznimno osunčan vlasnici su mogli odabrati te intenzivne i zagasite boje a da ne izgube na svjetlini prostora. Štoviše, te boje čine prostor ugodnijim za boravak. U unutrašnjosti stana nalazi se klasični otvoreni raspored prostorija, s glavnom prostorijom koja objedinjava zone dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje uz dodatak malog kutka za čitanje smještenog uz moderni viseći kamin.

Kuhinja u tom prostoru posebno osvaja svojom kombinacijom bijelih donjih kuhinjskih ormarića, zelene boje zida, crnih kamenih radnih površina i zabavnih polica izvedenih od drvenih okvira koji su postavljeni na zid za odlaganje začina, čaša i sličnih kuhinjskih potrepština.

U stanu se nalaze još i dvije kupaonice, dvije dječje sobe, spavaća soba roditelja, ured i veliki walk-in ormar. Izvrsno uređenje prostora!

Izvor: Gravity Home

Foto: Jesper Ray

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:42