Pregrađivanje stana

Izvrstan mali stan

Kompaktan i upečatljiv stan za dvoje

Izvrstan mali stan na fotografijama nalazi se u São Paulu u Brazilu i osmislio ga je dizajnerski tim tvrtke Metamorfose Studio za mladi par kojem je bilo važno dobiti prostor koji se po potrebi može zatvarati i rastvarati. U glavnoj prostoriji stana smještena je velika drvena pregrada koja se može višestruko presaviti kako bi se otkrio dodatni prostor za boravak, odnosno zatvoriti u situaciji kada je paru potrebno više privatnosti.

via GIPHY

Izrađena od velikih drvenih ploha pregrada je ukrašena geometrijskim uzorkom koji razbija njezinu jednoličnost. Pregrada skriva mali prostor za odmor i prolaz do spavaće sobe koja nije odvojena ni na jedan drugi način od ostatka prostora. Kada je rastvorena, pregrada ne zauzima mnogo prostora. Štoviše, cijeli se stan čini prozračnim i protočnim.

S druge strane pregrade nalazi se blagovaonica s dugim bijelim stolom i kuhinjom za veće društvo i tamnija kuhinja. Drveni materijal pregrade ponavlja se na blagovaonskim stolicama i gornjim kuhinjskim elementima, čime se ostvaruje stilska povezanost interijera. Kuhinja se sastoji od tamnih donjih elemenata, a uređenje ovog dijela stana obilježava i odlična kuhinjska pozadina od zelenih pločica s geometrijskim uzorkom.

U tom prostoru nalazi se i uska siva kupaonica čiji je prednji zid obložen drvenim plohama kako bi se dobio jedinstven izgled cijele zidne površine.

Iz kuhinje se ulazi na prostrani, ali ostakljeni balkon preuređen u udoban dnevni boravak s kutkom za čitanje.

U spavaćoj sobi također se ponavljaju drvene površine tople smeđe boje, i to u obliku velikog ugradbenog ormara i polica za stvari. Soba ima i vlastitu kupaonicu s tušem te izlaz na balkon pretvoren u dnevnu sobu. Kompaktan i upečatljiv stan za dvoje, zar ne?

Izvor: Design Milk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:34