Sjajno odrađeno

Jako cool kuća na Murteru: Elegantan dizajn interijera "poput doma", ali bolje

 Saša Ćetković
Mini stambeni kompleks, sagrađen prema projektu arhitekta Vlatka Matića. Uređenje potpisuje dizajnerica Nikolina Jelić

Ranije ovo ljeto posjetili smo Villu Constanta na Murteru, koja nas je oduševila svojim pomnim arhitektonskim oblikovanjem, koje nudi nekoliko oaza intime, mira i povezanosti s prirodom, ali i prostrane funkcionalne prostore za druženje. Privukao nas je i njezin nenametljivo dizajniran interijer, koji se otvaranjem velikih panoramskih stijena stapa s vanjskim okolišem.

image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković

Rezultat je to sinergije investitora iz Vinkovaca, arhitekta Vlatka Matića i dizajnerice Nikoline Jelić iz studija Kubus. Naime, vlasnici su kupnjom zemljišta na čarobnoj lokaciji na Murteru poželjeli svoj drugi dom, onaj za odmor koji se prema potrebi, može i iznajmiti, a projekt su prepustili arhitektu Matiću. Dizajnerica interijera Nikolina Jelić timu se priključila u završnoj fazi uređenja.

image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Open-space prostor obuhvaća dnevni boravak i kuhinju i veliki blagovaonski stol
Saša Ćetković

POETIČAN AMBIJENT

Riječ je zapravo o širem projektu koji obuhvaća mini stambeni kompleks s dvije suvremene kuće za odmor, a ovom smo prilikom zamolili dizajnericu Nikolinu Jelić da nam ispriča nešto više o drugoj vili, naziva Sara.

- Snažna suradnja s investitorima u procesu razvoja dizajna i biranja opreme za interijer pružila je ono što sada vidimo. Moderan, prozračan i poetičan prostor s elegantnim dizajnom interijera "poput osjećaja doma", koji ostavljaju dovoljno prostora za kreativnost i fokus na funkciju - kaže Nikolina Jelić, dodajući kako je njezin zadatak bio oblikovanje namještaja po mjeri, koji mora zadovoljiti visoku funkcionalnost prostora, koristiti kvalitetne materijale i uskladiti interijer s arhitekturom.

image

Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković

Kuće su, kaže, slične, ali ne i identične. Udaljene su od mora 100 metara, a do njih se dolazi prolaskom kroz vrt i borovu šumu.

Troetažna Villa Sara, površine 400 kvadrata, koncipirana je tako da se od ulazne etaže prizemlja odmah pruža nestvaran pogled na okolne otoke iz open-space prostora koji obuhvaća dnevni boravak i kuhinju, ali i spavaće sobe s kupaonicom i velike natkrivene terase s bazenom. Tijekom lijepog vremena može se kuhati na terasi, kojoj se pristupa izravno iz kuhinje, a osim roštilja, nudi hlad, zaklon ili mjesto na suncu, bilo proljeće, jesen ili zima.

image
Od materijala u interijeru ove lijepe kuće dominiraju staklo, beton, nature hrast i kamen koji čine savršenu simbiozu
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković

Prostor kata sastoji se od tri spavaće sobe s kupaonicom i lounge prostorom s mini kuhinjom i terasom s masažnom kadom, a u prostor podruma implementirana je soba za druženje, teretana, saune i prateće tehničke prostorije.

image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković

STRUKTURA

- U svim prostorijama koristili smo iste ritmove geometrijskih oblika i ploha, koji u različitim materijalima stvaraju drugačije atmosfere. Veliki utjecaj na atmosferu ima i rasvjeta, koja je, uz veliku profesionalnu podršku tvrtke Prggi, vrhunski odabrana i prilagođena zahtjevima interijera - kaže dizajnerica i dodaje kako su na glavne pozicije postavljene prozračne skulpturalne svjetiljke Spoke (Foscarini), Random i Spike (Lodes).

- Oprema je mix mach dizajniranih elemenata domaćih i stranih dizajnera i proizvođača. Od različitih dobavljača i proizvođača odabrali smo manje komade namještaja različitih oblika i tekstura u jačim tonovima, koji akcentiraju različite atmosfere, nastojeći pritom zadržati finu usklađenost s ostalim elementima prostora - kaže.

image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković

Interijerom prevladava bezvremenska bijela, a od materijala dominiraju staklo, beton, nature hrast i kamen.

Struktura betona keramike IMOLA (Ardeo Plam) proteže se na vodoravnim i okomitim plohama u kupaonicama. Na kuhinjskom zidu je terazzo keramika, a na podovima u spavaćim sobama postavljene su pločice koje imitiraju hrast iz serije starwood Porcelanosa (ABC interijer).

image
Saša Ćetković
image
Saša Ćetković

RAZIGRANOST

U spavaćim sobama su tapecirani kreveti, naručeni od tvrtke Ditre, a lanene zavjese te vuneni tepisi stvaraju ugodu atmosferu. Zid uzglavlja jedne sobe obogaćen je tapetom iz studija Josipe Maras, dok je u drugoj sobi te u stubištu postavljena Oradecor zidna obloga (Sigsistemi).

- Villa Sara razigrana je kuća za odmor, ispunjena mirisima i okusima koji evociraju stare uspomene i stvaraju nove - poetično zaključuje Nikolina Jelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 14:15