pogledajte video

Japanci kažu da je ovo ‘luksuzni stan‘ od samo 10 kvadrata! Izgleda li vama luksuzno?

 Youtube/Screenshot/Tokyo Lens

U glavnom gradu Japana živi otprilike 14 milijuna ljudi, a teško je pronaći dobro dizajnirane i sićušne stanove u novogradnji. Upravo iz tog razloga Ququri apartmani su u posljednje vrijeme vrlo popularni u zemlji izlazećeg sunca.

Prije svega, treba napomenuti da se ono što mi smatramo malim stanom u Japanu smatra prostranim. Japanski minijaturni stanovi mogu se prostirati na svega pet do deset četvornih metara, a opet sadrže sve potrebne stvari za normalan život.

Dobar primjer za to su stanovi Ququri u Tokiju, koji su popularni među samcima u dvadesetima i tridesetima. Rasprostranjeni su u nekoliko različitih stambenih zgrada i obično se nalaze duž prometnih četvrti kao što su Shinjuku, Shibuya, Ebisu i Nakamegura.

Jedna od posebnosti ovih apartmana je odvojena tuš kabina od WC-a, pa ih mnogi nazivaju luksuznim smještajem. Stan ima i priključak za perilicu rublja. Opremljena je pločom za kuhanje i sudoperom te pruža multifunkcionalni prostor s potkrovljem koje možete pretvoriti u spavaću i dnevnu sobu, ured ili mjesto za opuštanje, piše Punkufer.

Stanarina u tim skučenim stanovima je od 330 do 530 eura, a internet je besplatan za sve.

Norm Nakamura s YouTube kanala Tokyo Lens pogledao je jednu takvu zgradu s luksuznim malim stanovima u Tokiju. U nastavku pogledajte kako izgleda život u manje od deset luksuznih kvadrata.

Pogledajte video!

https://www.youtube.com/watch?v=b3Y8Zw1JUeI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 14:36