Egoist s razlogom

Jarunska tržnica bogatija je za novouređeni bistro idealne cozy atmosfere

 Vedran Peteh/CROPIX
Dražen Biljan, ugostitelj koji je odrastao u ovom dijelu Zagreba, već je dulje želio vratiti društveni život u kvart

Na terasama bistroa i caffe bara Egoist održavat će se u poslijepodnevnim i večernjim satima koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i razni drugi programi. Uređenje interijera potpisuju Martina i Robert Bajs, studio IO DECOR.

image

Martina i Robert Bajs

Vedran Peteh/CROPIX

- Nošena mišlju i našim sloganom Place not Just Space, u doslovnom sam smislu pretočila tu izreku u stvarnost. Prostor je postao cosy place, ispunjen nizom detalja koji na slikovit način opisuju život vlasnika. Nije bilo jednostavno pretočiti način života, razum,osjećaje, film, događaje u tom prostoru iz vlasnikove prošlosti, koji je sam dio tog prostora - kaže Martina Bajs.

image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX

Podjela je na bistro i caffe bar, a terasa je spona između ta dva dijela u pariškom stilu, na njoj je stoljetno drvo - simbol prirodnih živih i svježih materijala. Ispred stabla je kameni kutak s vodom, kojom se gosti sami mogu poslužiti u svakom trenutku. Bistro odiše svježinom, poletnošću, plahošću. Razigran šarenim bojama tkanina proteže se romantični stil cvjetnih uzoraka, veselih boja materijala. Meka spužva protkana je cosy plišem u razigranom zelenom tonu koji asocira na povrće, na svježinu namirnica s tržnice koja je u blizini, a roze stolice asociraju na svježe maline i jagode pa, kad se uđe u prostor, poželi se zasladiti nekim slatkim zalogajem ili pak slanim... Retro stil metalnih polica na kojima je hrana i stupići od svijetlih, kremastih nijansi obojenog metala podsjećaju na šlag i slastice. U kombinaciji s vintage stilom koji upotpunjuje štih placa toplinom zlatnih boja lustera i prirodnim materijalima drva oraha i metala.

image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX
image
Vedran Peteh/CROPIX

U vintage stilu uređen je kutak za ispijanje kave na kojem je tapeta s damom, koja podsjeća na prošla divna vremena te predstavlja simbol profinjenosti, plahosti, a istovremeno otmjenosti i snage, te asocira na mješavinu odnosno kombinaciju stilova različitih razdoblja. Tu je i miks klasičnog i boho chic stila u pločicama sa simbolima koji odišu prošlošću.

Caffe bar sa separeom u boji konjaka osmišljen je za ispijanje poneke kratke jake žestoke kave za razbuđivanje, viskija ili profinjenih pića što pobuđuje vesele trenutke iz prošlosti te njeguje tradiciju svakodnevnog načina života i druženja u ugodnoj i veseloj atmosferi.

image
Vedran Peteh/CROPIX

- Nastojala sam prožeti ovaj prostor industrijskim žestokim stilom: sirovom kožom, tamnim nijansama metala, metalnim mrežama na šanku i zagasitim zelenim zidovima, ogledalima na pultu te rasvjetom s tragovima hrđe. I tu smo isprepleli vintage stil kroz okvire i sličice na zidovima. Rustikalni stil s ciglicama na stropu izvornog je sirovog oblika. Eklektični stil prirodne zemljane boje te spoj različitih stilova, prepletanje naizgled nespojivih stilova u cjelinu, kao i spajanje dvaju na prvu nespojiva prostora. Stvorili smo u doslovnom smislu značenje i naziv Egoist bar - zaključuje Martina Bajs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:36