OAZA ZA ODMOR

Jedna malo drugačija drvena koliba u šumi! Tamnozeleno pročelje stapa se s gustim krošnjama

 Miguel de Guzman
Kuću obilježavaju veliki otvori koji omogućavaju posjetiteljima da se povežu s prirodom

Smještena u živopisnoj zelenoj šumi u Connecticutu, ova prekrasna drvena koliba služi kao neobičan dom za obitelj pisaca. Zauzimajući 112 četvornih metara, kuća ima minimalan utjecaj na okoliš i skrovito je utočište u šumi istočne obale. Kuća se nalazi na prilično udaljenoj lokaciji i do nje se može doći pješice ili lakim teretnim vozilima.

image
Miguel de Guzman
image
Miguel de Guzman

Dizajnirana po projektu ureda Scalar Architecture, tamnozelena kabina u potpunosti je izgrađena od drva, osim temeljnih stupova i sporednog kolosijeka otpornog na lišće. Čini se kao da koliba lebdi nad nagnutim terenom na kojem se nalazi. Kuću obilježavaju veliki otvori koji omogućavaju posjetiteljima da se povežu s prirodom.

image
Miguel de Guzman
image
Miguel de Guzman
image
Miguel de Guzman

Kako se približavate kolibi, dobrodošlicu vam izražavaju malene stube koje vode do poluzaštićenog trijema. Trijem omogućava pristup unutrašnjosti kuće, koja uključuje dnevni boravak i blagovaonicu, dvije spavaće sobe i potkrovlje. Višestruki veliki otvori u domu doprinose dojmu da kuća pluta iznad tla i stvaraju dublju vezu između unutarnjeg i vanjskog prostora.

image
Miguel de Guzman
image
Miguel de Guzman

Osim što je izgrađena od drva, kuća je dobro izolirana održivim materijalima te ima vrhunski položaj. Otvori u kući usmjereni su na južnu sunčevu ekspoziciju, sjeverne i sjeveroistočne zimske vjetrove, te lokalne ljetne jugozapadnjake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:24