UTOČIŠTE ZA POŽELJETI

Jedna vrlo šarmantno renovirana kuća

 

The Sactuary odnosno "utočište" naziv je ove prekrasne kuće u Velikoj Britaniji čije preuređenje potpisuju njeni vlasnici, Juliette i Tom Chamerlain kojima je renovacija dotrajalih građevina svakodnevni posao. Naime, zajedno vode tvrtku Adcroft Build, no ovaj put su, umjesto za klijente, odlučili obnoviti jednu kuću za sebe koju danas iznajmljuju turistima željnima dobrog odmora u predivnom prostoru.

Jednom kad zakoračite u njenu unutrašnjost nećete ostati ravnodušni. Nekadašnju radionicu ojačali su dodatnim gredama, promijenili su krov i preoblikovali zidove kako bi dobili otvorene zidove okrenute prema velikom i zelenom dvorištu.

Unutrašnjost je uređena kombinacijom rustikalnog i industrijskog stila s kontrastnim bojama i materijalima pa su tako hladniju zelenu nijansu stropova i zidova nadogradili toplim nijansama hrastovine i teksturom crvene opeke te dodatno istaknuli detaljima od željeza. Namještaj i tkanine u neutralnim i mekim nijansama bijele i bež čine prostor svjetlijim i ljepšim te pozivaju na uživanje.

Grubi drveni podovi, neravnine na zidovima od opeke i izražajna tkanja tekstila iskorištenog za uređenje prostora ističu ljepotu nesavršenosti i čine prostor još ugodnijim.

Zelena boja javlja se i u kuhinji u obliku kuhinjskih elemenata tradicionalnog stila, kao i u spavaćoj u obliku manjih komada namještaja za sjediti. Uporabom istih materijala i boja u cijelom prostoru stvoren je harmoničan i objedinjeni izgled cijelog prostora.

Dnevni boravak i spavaća soba otvaraju se velikim staklenim stijenama prema dugoj i velikoj terasi koja ima i ugodne kutke za boravak na otvorenom s ležaljkama, stolovima i velikim vanjskim garniturama za sjedenje i druženje. Divno!

Izvor: Adela Parvu

Foto: Unique Home Stays/ The Sanctuary

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:27