predivna, zar ne?

Jednostavna, a prekrasna koliba od svega 30 kvadrata: Odmor je ovdje zagarantiran

@dippin_out

 Maxwell Wyndorf
Koliba je skrivena duboko u šumi uz mali potok, a u blizini same lokacije prolazi nekoliko planinarskih staza

Definirane kao male kuće ili vikendice (obično jednostavnog dizajna i konstrukcije), kolibe dolaze u mnogim oblicima i veličinama. Obično su skromne, često ugodne nastambe, obično u ruralnim ili polu-ruralnim mjestima, koje se nalaze u različitim klimatskim uvjetima. Međutim, u modernoj upotrebi arhitektura i dizajn koliba dosežu neke nove razine, njima se bave i arhitekti i dizajneri, I često se pretvaraju u grandiozne razmjere gdje je dizajn prikladno izazovan.

image
Maxwell Wyndorf
image
Maxwell Wyndorf
image
Maxwell Wyndorf

Mi se volimo susresti s tim novim oblicima suvremenih koliba koje zapanjuju svojim izgledom i tehnologijom, ali nam je nekako, pogotovo u ovo vrijeme, još draže naići na one starinske sićušne kolibe i maštati kako se tamo odmaramo uz topli kamin uz dobru knjigu dok vani sipi snijeg.

image
Maxwell Wyndorf
image
Maxwell Wyndorf
image
Maxwell Wyndorf

Ovom prilikom smo naišli na jednu takvu kolibu u Sjevernoj Karolini, SAD, uistinu dosta je daleko, ali to nas ne sprječava da sanjamo kako bi divan Božić bio u ovoj preslatkoj nastambi. Jednostavnog naziva, Tiny House (Sućušna kuća), projektirana je od strane arhitekta Jesse Plastera. Koliba je skrivena duboko u šumi uz mali potok, a u blizini same lokacije prolazi nekoliko planinarskih staza koje omoguću razgledavanje okolnih planina.

image
Maxwell Wyndorf
image
Maxwell Wyndorf
image
Maxwell Wyndorf
image
Airbnb
image
Airbnb

Koliba se sastoji od dvije etaže i ima svega 30 četvornih metara. Na prvoj etaži su smješteni prostori za dnevne aktivnosti ili odmaranje uz prozor i kupaonica, a na drugoj velik krevet dovoljan za dvije osobe. Kompletna koliba je sagrađena od drva te posjeduje velike prozore i staklena vrata koji je ispunjavaju prirodnim svjetlom i obojani su u plavu boju što čini zanimljiv detalj. Tu je također i vanjski trijem, idealan za uživanje u netaknutoj prirodu koja se nalazi u okolici, kao i vanjsko ložište za idealne večeri uz vatru.

Jednostavno, lagano i ugodno, ovo je još jedan primjer kako za dobre stvari doista nije potrebno ni puno novaca ni previše kvadrata. Nadamo se da će netko u našoj blizini posuditi ovu ideju pa da ćemo moći uskoro u nečemu sličnom uživati i kod nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 20:31