Moderno stanovanje

Jednostavno uređen dom od 64 m2 koji ima "ono nešto"

Industrijski šik

Moderan, otvoren i udoban ovaj prostor savršeno karakterizira svoje vlasnike, bračni par, koji je veliki ljubitelj sportova, osobito skijanja. Kako često putuju u Austriju na skijanje, zavoljeli su zemlju osobito u alpskom dijelu pa su odlučili svu tu ljubav ugraditi i u svoj novi dom veličine 64 četvorna metara.

Za stil uređenja odabrali su industrijski šik sa sivim i bogatim zelenim detaljima koji podsjećaju na planine. Od materijala najviše su koristili beton, i to na nekoliko zidova, kuhinjske police su prekrivene njime, a i kuhinjski je otok izrađen od betona. Njegova mirna siva boja stvorila je savršenu pozadinu za isticanje različitih boja i tekstura, dok je svijetla boja drveta stvorila kontrast hladnom betonu. I naravno, tu je i cigleni zid koji naglašava da je riječ o industrijskom prostoru.

Dnevni je boravak veliki otvoreni prostor spojen s kuhinjom, uređen vrlo udobno. Mekana modularna sofa, drveni stolac i stolić u svijetlosivoj boji s kaminom koji služi samo kao dekor stvorena je topla atmosfera koja ih podsjeća na uživanje visoko na planinama uz toplu vatricu.

Kuhinja je opremljena konkretnim betonskim kuhinjskim otokom, ugrađenim ormarima u zelenoj kocki, drvenom paletom na zidu koja se koristi za biljke i začine te staklenom pozadinom koja vizualno povećava prostor. Glavna spavaća soba je mirnija prostorija s prozorima od poda do stropa te zelenim i ljubičastim detaljima. Kupaonica je u potpunosti uređena u industrijskom stilu, a krase je beton i topli drveni zid.

Izvor: proformadesign

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:47