Novi broj D&D-a

JOŠ DANAS (22.2.) na kioscima potražite novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn uz Jutarnji list!

 Novi broj D&D-a
Kako će domovi izgledati za 10 godina, kako osmisliti dječju sobu, savjeti za kupnju laminata, posjetili smo stan od 37 kvadrata

Novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn koji će u prodaji biti ovu nedjelju (21. 2.) uz Jutarnji list donosi mnoštvo sjajnih, aktualnih tema o lijepom svijetu arhitekture, dizajna i kulture stanovanja. Najveći broj stranica posvetili smo temi za koju vjerujemo da mnoge od vas zanima, a to je - stanovanje budućnosti. Okupili smo poznate domaće arhitekte i neke nove, mlade snage, točnije studente koji su nam pokazali svoje vizije stanovanja budućnosti. Napravili su skice, vizualizacije i ponudili zanimljive ideje i rješenja o tome što oni misle kako ćemo svi skupa živjeti za 5 do 10 godina, kakva naselja, zgrade i životne prostore ćemo preferirati te koliko će realni problemi poput potresa, pandemije i klimatskih promjena promijeniti našu svijest o kvalitetnom stanovanju.

image
Vizualizacija

STAKLENICI NA KROVOVIMA

Samo mali sneak peak: ima tu svega, od zgrada u centru s penthouseima i staklenicima na krovovima, energetski neovisnih mikrokuća, co-living održivih zajednica, stanovi promjenjivog zoniranja koji se prilagođavaju potrebama vlasnika...

Okupili smo domaće arhitekte i studente koji su nam pokazali svoje vizije stanovanja budućnosti. Napravili su skice i ponudili zanimljiva rješenja o tome što oni misle u kakvim ćemo zgradama i prostorima živjeti uskoro

U novom broju magazina D&D pričamo i o podnim oblogama, točnije o popularnim laminatima koji su sve traženiji na tržištu. Izdržljivi i cjenovno pristupačni, laminati su trenutno totalni hit, a mi vam donosimo detaljan šalabahter što trebate znati prije nego krenete u kupnju i odabir.

image
Berislava Picek/Cropix

Pozabavili smo se i dječjim sobama te u našem studiju uz pomoć namještaja iz popularnih hrvatskih trgovina pokušali osmisliti savršeno carstvo za najmlađe u nekoliko različitih stilova i dobi. Kako bismo provjerili jesmo li uspjeli u tome, na kraju dana u studio su došli najiskreniji kritičari - petogodišnji Grgur, četverogodišnja Mila i trogodišnja Petrina koji su bili oduševljeni složenom scenografijom (uostalom, imamo fotografije kao dokaz u novom broju magazina D&D pa slobodno provjerite).

image
Berislava Picek/Cropix

I ovaj put, posjetili smo neke od najljepših domaćih stanova i kuća. Tako smo bili u stanu od svega 37 kvadrata u Zagrebu (stan s naslovnice) koji uspješno spaja antički i suvremeni stil, zatim romantičnom ženskom stanu u kojem je vlasnica puno toga napravila po DIY principu. Bili smo i u divnoj modernoj kući u Istri, zanimljivog geometrijskog oblika, koja je genijalno integrirana s prirodom.

SHOPPING LISTA

Posjetili smo ekskluzivno novouređeni predsjednički apartman hotela Rixos Premium u Dubrovniku u kojem odsjedaju VIP gosti iz cijeloga svijeta, a pričali smo i s djevojkama iz domaćeg studija Hobby i Adore koje rade "Made in Croatia" tapete.

Donosimo ideje za uređenje savršenih dječjih soba, različitih stilova i za različite dobi mališana. Inspirirajte se

I ovaj put, obišli smo trgovine u potrazi za najboljim komadima i dekoracijama koje možete pronaći na tržištu. Za vas smo odabrali naj coffee stoliće, zavjese za tuš, namještaj i detalje u boji ljubavi, crvenoj, te romantične svijećnjake koji će vašem domu podariti dašak kraljevskog štiha.

Još danas (22.2.) na kioscima potražite novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn uz Jutarnji list! Ne propustite svoju mjesečnu dozu inspiracije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2023 23:21