D&D GOLD

Još kratko u prodaji! Nabavite svoj primjerak još danas i oduševite se zanimljivim pričama...

D&D Gold
 
U nikad raskošnijem izdanju, na čak 180 stranica, Gold donosi ahitektonske poslastice i odlična dizajnerska interijerska rješenja

Još kratko se na kisocima i trgovinama diljem zemlje može se nabaviti D&D GOLD, naše luksuzno izdanje koje objavljujemo samo jednom godišnje. Za 30 kuna, koliko košta, Gold vam donosi priče i fotografije koje ne smijete propustiti. Ovogodišnje raskošno izdanje na čak 180 stranica pršti od brojnih tema: od fenomenalnih arhitektonskih zdanja i odličnih dizajnerskih interijerskih rješenja, preko stručnih i kreativnih ljudi s domaće scene, do ideja za šoping. Nabrojat ćemo samo neke.

Prije svega, u velikoj temi broja bavili smo se urbanističkim razvojem dalmatinskih gradova i otkrili kako su se u posljednjih 100, 150 godina iz "naših malih mista" transformirali u gradove kakve poznajemo danas. Naši su fotografi ekskluzivno pokušali oživjeti kadar sa starih razglednica i fotografija, a njihovom usporedbom jasno je koliko su se, recimo, Split, Hvar, Makarska, Ploče, Šibenik, Zadar i Trogir mijenjali tijekom godina, odnosno koliko se i kako gradilo.

Jedna od zanimljivijih tema su poznati glazbenici, pjevači i kostimografi koji su po struci arhitekti, ali ih je život odveo u neku sasvim drugu poslovnu i životnu priču, a tu su i arhitekti koji rade u struci, ali su široj javnosti poznati kao slastičari ili, pak, modne ikone.

image
Lampe u Laubi
Berislava Picek/Cropix

Od fotopriča moramo istaknuti trenutačno najimpresivnije dizajnerske lampe na tržištu snimljene u Laubi, ali i naš originalni podvodni editorijal, kojim smo još jednom pomaknuli svoje granice. Naime, u bazen suvremene zagorske hiže potopili smo plastične, vodootporne stolce i dobili dosad rijetko viđene fotografije namještaja pod vodom!

Naravno, za kraj smo ostavili ono što svi najviše iščekuju, a to su najljepše hrvatske kuće i stanovi. Zavirili smo u suvremeni dom ljubitelja starih automobila iznad zagrebačkih Gajnica koji potpisuje arhitektica Maja Bručić, umjetničku vilu i imanje u Istri, koje je puno gostiju čak i u vrijeme korone te u famoznu kuću mlade hrvatske arhitektice Ive Pauzar, u kojoj bismo se i sami rado izolirali.

image
Ženstveni stan u Rijeci
Berislava Picek/Cropix

Kad spominjemo izolaciju, a razmišljamo o ljetovanju, spomenut ćemo još jednu fotopriču, nezaboravan izlet u omiljenom VW kamperu, koji postaje apsolutni hit jer se pokazao idealan za obiteljska putovanja, uz pridržavanje svih potrebnih mjera u doba pandemije.

Ako razmišljate o kupnji, tu su i šoping editorijali s najboljih stvarima za dom, preporuke što čitati i slušati na plaži, koja mjesta posjetiti unatoč koroni...

image
Plastične smo stolce potapali u bazen te dobili rijetko viđene fotografije namještaja ispod vode
Ivana Nobilo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:28