Ne propustite!

JOŠ SAMO DANAS, ponedjeljak, 22. studenog: Novi broj magazina D&D donosi vodič o gradnji kuće

Novi broj magazina D&D 

Zoran Kovačić i Ivan Kocijan na svojim blogovima iskreno prenose iskustva o svim fazama gradnje i potrebnoj dokumentaciji

Svi koji su u jednom trenutku ozbiljno počeli razmišljati o gradnji kuće, vjerujemo, pokrenuli su lavinu pitanja i dilema o cijelom procesu, a čitajući dostupne suhoparne, nečitke i nerazumljive informacije, brojni su neupitno odgodili svoje potencijalne investicije i želje za ostvarenjem snova.

Kako se kreću cijene građevinskih zemljišta? Kako doznati tko je vlasnik određene parcele? Kako izgleda postupak upisa zemljišta? Što se sve smije graditi na određenoj lokaciji? Što sve prethodi zahtjevu za izdavanje građevinske dozvole? Kada prijaviti gradilište? Koji materijal i način gradnje odabrati? Koliko traje gradnja kuće? A koliko sve to košta?

image
Marko Miščević/CROPIX

UČESTALE POGREŠKE

Pitanja je mnogo, no srećom, postoje odgovori. Ili barem iskustva drugih, na temelju kojih je moguće donijeti neku od odluka, ubrzati cijeli proces i ne ponavljati učestale pogreške, prilagođavajući se vlastitim potrebama i mogućnostima. I to zahvaljujući Zoranu Kovačiću i Ivanu Kocijanu, koji su preko svojih blogova odlučili javno i potpuno iskreno podijeliti svoju priču o svim fazama gradnje kuće: jednu na otoku Visu, a drugu u zagrebačkoj Brezovici. Riječ je o blogovima naziva Dnevnik jednog sanjara (kucanamoru.eu) i Hiža.xyz. Sva njihova iskustva, probleme i potencijalna rješenja objedinili smo u mini vodič koji možete pročitati u novom broju časopisa Dom&Dizajn.

Naslovnicu, pak, krasi fenomenalni niskobudžetni projekt preuređenja spavaće sobe, za koji je zaslužna dizajnerica interijera Anamarija Udovičić Pavlinović. Svi koji su imalo upoznati s njezinim IG profilom @aestheticmagnetic znaju da ona u svojim projektima njeguje jedinstven spoj suvremenosti, umjetnosti, antike i klasike, a sve je popraćeno pregrštom DIY projekata i restauracijom starog namještaja. Makeover spavaće sobe nije izuzetak od te njezine filozofije, a tek će rijetki ostati ravnodušni na njega.

image
Marko Miščević/CROPIX

OD SAMOBORA DO ZADRA

Posjetili smo i nekoliko vrlo interesantnih stambenih prostora: kuću u Slavoniji sa skrivenim vrtom u kojem rastu banane, palme i bambusi, zatim odvažan dizajnerski stan u Samoboru te luksuzan penthouse u Zadru. No, kako ne bismo otkrili baš sve teme, pozivamo vas da još samo danas, ponedjeljak, 22. studenoga, na kioscima potražite svoj primjerak časopisa D&D i uživate! Javite nam dojmove, ideje, pohvale, ali i kritike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:42