Uz časopis D&D knjižica

JOŠ SAMO DANAS (ponedjeljak,18.3.) na kioscima potražite novi broj časopisa D&D!

Vodimo vas u dva sjajna domaća interijera u kojima su vlasnici svoj životni prostor uredili povoljno, ali jako lijepo, kuću čiji je industrijski interijer dizajnirao tim Mirjane Mikulec te “hobitski” apartman Zemljanka u Sloveniji

Sredina je ožujka, a od prvog dana proljeća dijele nas samo tri dana. Svi smo nekako raspoloženiji pa smo s velikim veseljem prionuli na posao i smislili za vas razne inspirativne teme. Za početak, tu je veliki vodič kroz tapete.

Sigurni smo da će svi oni koji misle da tapete pripadaju domovima iz prošlosti, zastarjelim interijerima i slično, promijeniti mišljenje nakon što pročitaju ovu našu temu. Naime, prema vodećim svjetskim dizajnerima, zidne tapete upravo će se u 2019. godini vratiti u naše stanove i kuće. Ali to su sada neke sasvim drukčije tapete u, rekli bismo, art ruhu. I Hrvatska je prepoznala ovaj vrući trend i dala mu svoj doprinos. Na sljedećim stranicama ponosno vam predstavljamo inspirativne priče triju Hrvatica koje rade fantastične tapete, a govorimo i o trendovima te pravilima za postavljanja zidnih tapeta. Nismo zaboravili ni svjetske novosti... Ukratko, nikako ne propustite zaljubiti se u divan svijet tapeta.

Pripremili smo i još jednu temu koja će vas inspirirati: low cost stil. Low cost, low budget, budget-friendly, do it yourself… Svi ovi anglizmi savršeno opisuju najpovoljniji, ali vrlo efektan stil uređenja interijera koji je proteklih godina iznimno popularan ne samo među kreativcima i vlasnicima stanova ili kuća, nego i među dizajnerima i arhitektima. Ovaj je stil odgovor na sve financijske dileme s kojima se susrećemo, a ujedno i sjajno rješenje za sve one koji žive u privremenim ili podstanarskim prostorima.

Vodimo vas u dva sjajna domaća interijera u kojima su vlasnici svoj životni prostor uredili povoljno, ali jako lijepo. Kad smo već kod interijera, u ovom broju donosimo vam prave interijerske poslastice. Jeste li ikad poželjeli živjeti kao hobit? Ako je odgovor potvrdan, sad to možete učiniti, i to na samo sat i pol vožnje od Zagreba, u slovenskom selu Šafarsko.

Posjetili smo kućicu za najam Zemljanka koju je obitelj Žižek gotovo potpuno sama sagradila, uredila i opremila. Vodimo vas i u kuću u sjevernom dijelu Zagreba koju je uredio tim dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Interijer joj je u industrijskom stilu i potpuno je prilagođen guštima i potrebama vlasnika. Naravno, tu su i naše stalne rubrike prije i poslije, mala škola arhitekture, shopping editorijali...

U ovomjesečnoj fotopriči osmislili smo šest sjajnih kutaka za vježbanje u domu kako biste se što lakše i bezbolnije vratili u formu do sezone kupanja.

NA DAR!

Uz časopis D&D knjižica “Energetska obnova stambenih i javnih zgrada”

U ovom broju D&D-a poklanjamo vodič kroz energetsku obnovu za stambene zgrade i objekte javne namjene. Vodič, nastao u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja donosi sve o projektima energetske obnove, sadašnjima i onima u planu, benefite koji su ostvareni, iskustva kućepazitelja, korake koje treba proći. Samo dobra informiranost i organizacija može rezultirati uspješnim povlačenjem novca iz fondova EU, a time i novom fasadom, stolarijom ili kotlovnicom. Ministarstvo je čak zatražilo dodatnih 150 milijuna eura za javne zgrade i 100 milijuna eura za privatne kuće i višestambene zgrade. Ako ta sredstva budu osigurana početkom 2020., mogli bi ugovoriti 250 milijuna eura do kraja 2020. i ta sredstva do 2022. uložiti u energetsku učinkovitost.

To, ali i još mnogo drugih tema čeka vas u novom broju časopisa D&D koji će u prodaji biti u nedjelju, 17. ožujka. Ne propustite!

Svoje primjedbe, pokude i pohvale možete nam pisati na mail d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook stranici D&D - Dom i Dizajn i Instagramu @domidizajn.

Vole vas cure iz D&D-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:55