U POSJETU

Kad blogerica Lidija Tomas Matijević s okom za lijepo uređuje stan 

Lidija Tomas Matijević poznata je svima koji "briju" na interijere. Njezin blog Lili Halo Decoration prava je oaza inspiracije pa nije čudo da je takav i njezin životni prostor

INFO: trosobni stan na Jarunu površine 70 m2
UREĐENJE INTERIJERA: Lidija Tomas Matijević - Lili Halo Decoration
VLASNICI: Lidija i Božo Matijević
KONTAKT: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
WEB: lilihalodecoration.blogspot.hr

Lidiju Tomas Matijević, blogericu sjajnog inspirativnog bloga Lili Halo Decoration, ne trebamo posebno predstavljati. Svi mi koji smo bar malo u svijetu interijera već dobro znamo za nju, a svi vi koji ne znate, kliknite na njezin blog, sigurni smo da nećete požaliti. Kad je riječ o ovako kreativnoj osobi i odličnoj stilistici, naravno da smo poželjeli vidjeti kako izgleda njena božićna priča. Naravno, i u blagdansko vrijeme Lili je vjerna svom skandinavsko - minimalističkom stilu.

- Ah, volim skandinavski Božić. Unosi se puno prirode u dom, ali je opet sve odiše jednostavnošću i umiruje. Puno je zelenila, upaljenih svijeća, prirodnih materijala poput lana i drveta. Pokloni se zamataju u jednostavne papire, dekoriraju se zelenilom ili ono što najviše volim, starim fotografijama... To je ono čemu težim kod uređenja inače, pa tako i kod ovog blagdanskog - objašnjava Lidija i dodaje kako se jako trudi izbjeći kupovanje drvca u zadnji tren.

Za kreativnu Lidiju recept za lijepo je jednostavnost s dozom neočekivanog. Tako je, primjerice, decentno okićeno drvce dobilo na zanimljivosti jer se lampice, umjesto klasičnog rasporeda po granama, nalaze pokraj njega u u staklenci

- Jako se veselim božićnom drvcu, donesemo ga uvijek ranije i neko vrijeme stoji u stanu neokićen. Volimo zelenilo. Iako, koliko god volim izrađivati detalje sama jer tijekom cijele godine izrađujem detalje od zelenila, za ovaj posebni adventski vijenac i predivan buket na stolu pobrinula se Lela iz Lela Design studija. Ponekad jednostavno treba prepustiti stvari profesionalcima - smije se Lidija.

Stol je dekorirala jednostavno, sa sivim tanjurima, zlatnim priborom i čašama.

- Lanene ubruse su izradile BeBee Design, uz njih sam stavila detalj bora i upalila svijeće. Za mene je ovo jednostavno i predivno. Bor se trudim okititi šarenije da naš sin Toma uživa. Sviđa mi se kako gleda te kuglice i igra s njima, sjedi pored bora i vozi autiće. U njegovoj sobi također svake godine napravim blagdanski kutak da se razveseli i da se zaigra. Ove godine sam na zid stavila vijenac, čarape za poklone, a ispod toga debeli poplun za igranje. Poplun i čarape su isto napravile vrijedne cure iz BeeBee Design, a ove vesele cupcakese na podu draga ekipa iz Cupcakes & fairy tales - priča Lidija Tomas Matijević.

Glavni akcenti u prostoru su mirisno zelenilo, toplo drvo i hladna siva boja, a sve odiše nordijskom elegancijom

Lili i njezina obitelj imaju fora tradiciju da svake godine kupe neki posebni ukras koji čuvaju, s veseljem stavljaju na bor i tako se prisjete neke priče.

Osim toga, svake godine nešto napravim sama. Jedne godine sam sve ukrase za bor radila sama od gipsa. Prošle godine sam napravila male borić-naljepnice za Tomu. Ove godine su to zeleni vijenci za zid i luster u dnevnoj sobi. Ja i lokalni bravari smo se pobrinuli za konstrukciju, a cure iz BeeBee su napravile tkaninu. Ja nisam nikako dobra sa šivanjem - smije se Lidija, a nas zanima koji su po njoj glavni akcenti njezine božićne priče.

"Svake godine uredim poseban prigodni kutak u sobi sina Tome. Ove godine sam na zid stavila vijenac, čarape za poklone, a ispod toga debeli poplun za igranje"

U spavaćoj sobi najzanimljivi detalji su vjenčići iznad uzglavlja. Riječ je o jednostavnim bakrenim obručima omotanim eukaliptusom, koji je i u vazi pokraj kreveta. Osim prekrasnog izgleda, eukaliptus i sjajno miriše pa je idealan odabir za mirnu oazu

- To su svakako mirisno zelenilo, toplo drvo i hladna siva boja. Kad smo kod zelenila, volim za vrijeme blagdana imati dosta eukaliptusa po stanu, sviđa mi se miris i boja tog zelenila. U svakoj sobi napravim vijenčić ili samo objesim grančice iznad kreveta - kaže.

Pitamo Lidiju što je za nju najbolji, a što najstresniji dio blagdana.

- Najstresnije mi je kada se sve radi u zadnji tren, to već godinama izbjegavam. Počela sam polako prepuštati stvari profesionalcima da se rasteretim. Nama ženama je nekad teško uvjeriti same sebe da ne moraš sve sama. Tako sam ovaj puta odlučila otići na frizuru u Frizer na Kaptolu. Predivnu tamnoplavu haljinu sam kupila dosta ranije u Tradateu u Vlaškoj. Vijenac i buket za stol, kako sam već rekla, u Lela Design studiju i kolačiće za klince iz Cupcakes & fairy tales... Ali ja i dalje kuham, to ne prepuštam nikome. Uz kuhanje se družimo i zezamo, to je prava čar blagdana. Iako, najdraži dio Božića mi je onaj kada smo svi doma zajedno i kada vidim kako moj malac uživa u blagdanima. Stišćemo se na kauču i gledamo neki dobar film. To je to - zaključila je Lidija Tomas Matijević.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:09