COOL MJESTO: MELEGRAN

Kad hotel ima karakter: priča o najšarmantnijem rovinjskom butique hotelu

Otkako su se upoznali, Lea i Adrian shvatili su da gaje pomalo neobičnu zajedničku strast: ljubav prema boutique hotelima. Nakon godina promišljanja odlučili su otvoriti svoj, i naravno da je spektakularan! Predstavljamo vam najšarmantniji rovinjski boutique hotel.

PROFIL

INFO: boutique hotel Melegran
VLASNICI: Lea Lazarić Calvert i Adrian Calvert
LOKACIJA: Rovinj
PROJEKT: arhitektica Edita Geci i vlasnici
KONTAKT: www.melegran.com

Lea Lazarić Calvert i Adrian Calvert od trenutka kad su se upoznali na studiju u Francuskoj, shvatili su da gaje jednu pomalo neobičnu zajedničku strast: ljubav prema boutique hotelima. Često su odsjedali u njima, a kako je vrijeme prolazilo, u njima je "kuhala" odluka za otvaranje upravo takva hotela. Kako su Leini roditelji iz Pule, često su provodili vrijeme u Istri, a za mjesto svojeg vjenčanja odabrali su čarobni Rovinj. Reklo bi se, ostalo je povijest. Uskoro su u Rovinju pronašli šarmantnu kuću iz 1880. godine i krenuli u potpunu adaptaciju.




Svaka soba je različito uređena, ali spaja ih ista atmosfera: osjećaj opuštenosti, doma daleko od kuće i nenametljivog luksuza.






Tri godine poslije, "stara dama" postala je zaista jedinstven boutique hotel na tri kata, s elegantnim barom i recepcijom u prizemlju te sedam različito uređenih soba i jednim prostranim studio apartmanom nasuprot hotela. Sljedeće godine hotel će dobiti još 3-5 soba, a vlasnici se nadaju da će u budućnosti moći koncept proširiti i dalje po našoj obali. Vlasnike smo pitali koja misao vodilja stoji iza uređenja.



- Željeli smo stvoriti nešto drukčije i posebno. Sam projekt radili smo s arhitekticom Editom Geci, koja nam je i privatno dobra prijateljica pa je i to jedan od razloga zašto je cijeli proces bio gušt. Što se tiče interijera, svaka je soba različita, ali pruža isti osjećaj. Osjećaj opuštenosti, doma daleko od doma i nenametljivog luksuza - priča nam vlasnica i ističe da osim tog osjećaja, svaka soba ima još nešto zajedničko: vintage pisaću mašinu. - I to funkcionalnu, ha ha ha! Jako nam se sviđa kad nam gosti napišu priču, recenziju, pohvalu ili samo pozdrav - kaže Lea.



Koliko truda i promišljanja stoji iza ovog interijerskog dragulja, govori i činjenica da su namještaj birali čak godinu dana, a komadi su stizali iz Londona, a dio se po mjeri radio u Zagrebu. Velika pažnja posvećena je i rasvjeti, čije je osmišljavanje prepušteno dizajneru rasvjete Deanu Skiri.







Posebna je priča bar u prizemlju koji pažnju plijeni elegancijom postignutom kombinacijom baršuna, zlatne boje i mramora, a tu je i jedan neočekivani moment, zeleni strop od biljaka. Sobe sadrže i karte, bilježnice, olovke, razglednice... Sve je dizajnirano do posljednjeg milimetra sa stilom i stavom. Vlasnica ističe da iza tog brendinga stoji sjajna zagrebačka tvrtka Fabular.


- Sve što smo radili, radili smo sa željom da budemo posebni i drugačiji, ali opet nepretenciozni. Željeli smo postići jednostavnost, ali i biti cool. Najbitniji ljudi u Melegranu su upravo naši gosti. Zato se trudimo da ponudimo sve sitnice koje bi njima mogle zatrebati: od ‘cool’ kozmetike, karta za igranje na plaži, do igračke za svako djete koje odsjeda ovdje. Isto tako nam je bitno naglasiti kako smo našli super tim zaposlenika, ljude koji vole svoj posao i koji sa zadovoljstvom dočekuju goste i žele im prirediti najbolje iskustvo na godišnjem odmoru - istaknula je vlasnica, a mi mislimo da su Lea i Adrian u svojem naumu itekako uspjeli.

Foto: Hotel Melegran

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 09:47