CAKUM - PAKUM

Kad se spoje novac i ukus! Najljepši dom na internetu uređen novom Zara Home kolekcijom

Za snimanje je Athena sama odabrala svoje favorite iz nove Zara Home kolekcije kojima je uredila kuću u New Yorku

Kuća Athene Calderone u New Yorku vjerojatno je jedan od najljepših domova koje možete pronaći na internetu. Stoga ne čudi da ovu 46-godišnju Amerikanku, dizajnericu interijera, poduzetnicu i osnivačicu lifestyle portala 'EyeSwoon' prate holivudske zvijezde poput Jennifer Aniston, Jessice Albe i Hilary Duff, a sve one je smatraju najtalentiranijom kada je riječ o uređenju doma. Talent je prepoznala i Zara Home te se udružila s Athenom Calderone kako bi predstavili svoju novu kolekciju u njezinoj prekrasnoj gradskoj kući u Brooklynu.

Blago klasičnog dizajna u kombinaciji s modernim komadima i najneočekivanijim teksturama otkriva Calderoneinu osobnost i filozofiju: „lijepo živjeti”.

Svoj dom je Athena uredila mekim neutralnim detaljima, osim kuhinje koja je obojena u tamnoplavu nijansu u kombinaciji s mramornom radnom pločom, pozadinom i policom. No, krenimo redom.

U domu Athene Calderone nešto odmah privlači pažnju: ljepota je prisutna u svemu što radi. Ta kreativna multidisciplinarna dizajnerica osmišljava prostore koji odišu osjećajima te spajaju njezinu ljubav prema vintage komadima, umjetničkim djelima i ukrasnim predmetima. Za Calderone kombinacija starog blaga i elemenata modernog dizajna plete vrlo osobnu priču koja donosi nešto novo i od kuće zaista čini dom.

Calderone čvrsto vjeruje da bi dom trebao biti intimni portret osobe koja u njemu živi. - Kada otvoriš vrata svojeg doma, otkrivaš svoju privatnost, osjećaje i prošlost, ističe dizajnerica te dodaje kako bi dom trebao biti udoban, a uzvanici bi se u njemu trebali osjećati tako ugodno kao da su kod kuće.

Prostor uređuje tako da pobuđuje sjećanja na obiteljske trenutke, putovanja i posebne uspomene. Sve u pogledu Athene povezano je s osjećajima, od njezinih kuharica do izvrsnih podcastova, to je potpis koji prati sve njezine projekte pa tako i ovaj elegantan primjer kako svakodnevno pretvoriti u nešto jedinstveno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 18:40