PROZRAČNO I UDOBNO

Kad sve lijepo stane u 38 kvadrata: Jednosoban stan s tri sobe uređen za majku, sina i kćer

 MIKHAIL ČEKALOV  
Dizajnerica interijera Victoria Lakhtina pretvorila je mali jednosobni stan u ugodan dom za tročlanu obitelj

S panoramskog prozora vidi se užurbano središte grada, a unutra caruju - mir i udobnost.

Tijekom adaptacije, važno je bilo ostati unutar budžeta, dovršiti sve na vrijeme i iskoristiti maksimalno raspoloživ prostor u ovom malom stanu. U osnovi, stan je obojen bijelom bojom, samo su dva naglašena zida obojena bojom u dubokoj tirkiznoj nijansi.

image
MIKHAIL ČEKALOV
image
MIKHAIL ČEKALOV
image
Soba za sina. Koš za smeće, H&M Home
MIKHAIL ČEKALOV

Tijekom obnove, obitelj je provedbu projekta u potpunosti prepustila dizajnerici. Njihovo povjerenje i podrška inspirirali su Viktoriju da svoje ideje oblikuje u smislenu cjelinu. “Jako sam se trudila opravdati povjerenje investitora. Bilo je važno ostati unutar proračuna i sve završiti na vrijeme, te maksimalno iskoristiti kvadraturu ovog malog stana ”, kaže dizajnerica Victoria Lakhtina.

image
MIKHAIL ČEKALOV

U jednosobnom stanu površine 38 četvornih metara dizajnerica je uspjela organizirati čak tri sobe. "Za kćer studenticu napravila sam potpuno izoliranu spavaću sobu. Sin programer dobio je sobu sa staklenom pregradom koja propušta sunčevu svjetlost u dnevni prostor, dok je soba za mamu odvojena od glavnog prostora gustom zavjesom", prisjeća se dizajnerica.

image
MIKHAIL ČEKALOV

Dio zidova u spavaćoj sobi je završen drvenim daskama koje su obojene bijelom bojom.

image
MIKHAIL ČEKALOV

Budući da je stan malen, dizajnerica nije željela podijeliti prostor. Naprotiv, odlučeno je unijeti objedinjujući element u unutrašnjost. U svim je sobama koristila lagane bijele laminat podove, a u predsoblju, toaletu, kupaonici i kuhinji nešto tamnije porculanske pločice, koje spajaju prostor neprekidnom linijom.

image
MIKHAIL ČEKALOV

U kupaonici na zidovima korištene su jeftine pločice u kombinaciji s pločicama u imitaciji drva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:12