DIZAJNERSKI INTERIJER

KADA SVE STANE U 33 KVADRATA: Pogledajte ovaj divan mali stan čiji će vas dizajn osvojiti na prvu

Dizajnerice Nancy Geernaert i Juliana Franklin potpisuju uređenje ovog divnog stančića u Parizu, a najviše oduševljava činjenica da je sve stalo u samo 33 kvadrata

Danas vas vodimo u stan od 33 kvadrata čije uređenje potpisuju dizajnerice Nancy Geernaert i Juliana Franklin. Riječ je o sratnu smješten je zgradi sagrađenoj 70-godina prošloga stoljeća u Parizu, a koji je prije uređenja bio jednosoban.

Međutim, pametnom promjenom rasporeda i pregrađivanjem dobio je spavaću sobu, odnosno postao dvosobni stan. U dnevnom prostoru kuhinja s blagovanjem također je funkcionalno odvojena od boravka, prvenstveno s ciljem kako bi se zone vizualno odijelile jedna od druge.

Ono što su dizajnerice nastojale postići ovom renovacijom jest mnogo veća doza funkcionalnosti u prostoru, ali i stvaranje atmosfere zimskog vrta uz puštanje prirodne svjetlosti i micanje jasnih granica između unutrašnjosti i prostrane terase. Tijekom uređenja ovog divnog stana korišteni su prvenstveno prirodni materijali poput drveta, lana i pamuka, kao i topli zemljani tonovi.

Prilikom uređenja stambenog prostora apsolutno ništa nije prepušteno slučaju - svaki komad namještaja prethodno je dobro osmišljen i fokusiran za što pametnije korištenje svakog slobodnog centimetra u domu. Isto tako, ne smijemo zaboraviti ni ukrasne biljke koje su ovaj stančić učinile još ljepšim, ali i vizualno prostranijim.

Dizajnerice su se pri renoviranju odlučile na pomalo neočekivan potez. Naime, u relativno mali prostor stavile su tamne drvene obloge, a spomenutim detaljem koji se nalazi u svakoj prostoriji u domu željele su se vizualno 'poigrati' s elementima te tako izbjeći dojam sterilnosti. Isto tako, odlučile su se za postavljanje crnog drvenog parketa kako bi stvorile jedinstvo i vizualnu fluidnost u interijeru, pametno ga kombinirajući s kuhinjskim elementima i efektnim komadima namještaja.

Izvor: Elledecoration.fr

Foto: Nicolas Mathéus

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 12:13