SUPER IDEJA

Kafić s velikim krevetima pruža mogućnost da ispijate kavu izležavajući se

 Studio Anettai
Lokacija kafića prilično je izdvojena i odvojena od ostatka grada. Definirana je višestrukim uskim uličicama

U staroj stambenoj zgradi u srcu grada Ho Chi Minh nalazi se neobičan i poprilično udoban kafić Chidori. Dizajniran po projektu studija Anettai, kafić je miljama udaljen od tipičnih modernih kafića na koje danas nailazite, umjesto toga, to je topao i gostoljubiv prostor koji vam omogućuje da se odmorite, opustite i duboko udahnete daleko od užurbanog gradskog života. Mlađim generacijama pruža privlačan i siguran prostor za povezivanje i komunikaciju.

image
Studio Anettai

Kafić je s obje strane okružen tipičnim vijetnamskim kućama, a izgrađen je u nekadašnjoj konvencionalnoj kući. Cijeli kafić obilježen je prekrasnim modernim materijalima – drvo i cigla uvelike korišteni, kao i blago ambijentalno osvjetljenje. Najzanimljivija i najljepša značajka kafića su redovi prostranih bračnih kreveta na kat koji su integrirani umjesto tipičnih sjedećih mjesta. Studio Anettai napustio je tradicionalne stolove i stolice i umjesto toga stvorio polu-privatne odjeljke koji korisnicima omogućuju da se opuste i imaju malo mira.

image
Studio Anettai
image
Studio Anettai

Prostrani kreveti na kat obloženi su drvom, dok je dio za izležavanja presvučen sintetičkom kožom, stvarajući prostor koji doista djeluje ugodno i udobno.

image
Studio Anettai

Lokacija kafića prilično je izdvojena i odvojena od ostatka grada. Definirana je višestrukim uskim uličicama. Stvaranjem kafića na takvoj lokaciji, studio je pokušao ponovno povezati ovaj fragmentirani prostor s ostatkom grada, zauzvrat potičući stapanje starog i novog. Chidori je zamišljen kao "dom daleko od doma" za mlade današnjice, pružajući im prostor koji je moderan, ali i domaći.

image
Studio Anettai
image
Studio Anettai
image
Studio Anettai

Vanjski dio kafića osmišljen je tako da se skladno uklopi u okolinu. Materijali koji su korišteni vrlo često su prisutni u tradicionalnoj vijetnamskoj gradnji, omogućujući strukturi da se prilično dobro stopi s krajobrazom ulice. Kafić je odlično mjesto gdje možete jednostavno ležati u krevetu i popiti šalicu kave, posebno ako vam je potreban odmor od stalne gužve i vreve gradskog života!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:31