TOP INTERIJER

Kako izgleda obiteljski dom dizajnerice koja radi u Ikei? Bili smo kod Nikoline...

 Neja Markičević/CROPIX
U stanu prevladavaju neutralne, pastelne nijanse i prirodne boje drva uz pokoji naglasak u crnoj

PROFIL

  • Info: stan površine 100 kvadrata s terasom od 30 kvadrata
  • Lokacija: Novi Zagreb
  • Vlasnici: obitelj Cerovečki
  • Uređenje: vlasnici
  • Kontakt: IG @nina_and_room

Dizajnerica Nikolina Cerovečki osmislila je kvalitetan i zahvalan “kostur” svojeg doma u Zagrebu. Sve ostalo podložno je promjenama i čestim transformacijama.

Unutar jedne obiteljske kuće na zapadnom dijelu Novog Zagreba svratili smo u stan mlade dizajnerice interijera u robnoj kući Ikea. Nikolina Cerovečki, njezin suprug Matija i kćerkica Mili ponosni su stanari ovog prekrasnog prostora. Stan se smjestio na zadnjoj etaži kuće i veličine je 100 kvadrata s pripadajućom terasom od 30 kvadrata. Nakon ulaznog dijela i hodnika susrećemo se s prostranim otvorenim prostorom u kojem se spajaju kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak te u drugom dijelu kuće nailazimo još na tri spavaće sobe i kupaonicu.

POGLEDAJTE VIDEO!

Nikolina nam na samom početku priznaje kako je dizajn interijera nešto što ju je zanimalo od malih nogu i kako je zapravo ostvarila svoje želje i sada joj je to i posao, a osim toga još i vodi Instagram profil @nina_and_room koji se bazira na uređenju njezina doma. Saznajemo kako obitelj Cerovečki na uređenju rade postupno i bez velike žurbe. Nakon samog useljenja stan je već imao kuhinju, ali su supružnici napravili sitne preinake kako bi je stilski i funkcionalno prilagodili svojim idejama.

- Zamijenili smo inox sudoper keramičkim, stavili višu slavinu i dozator sapuna, također smo postavili dugačku otvorenu policu za izlaganje i promijenili smo stražnju ploču u velike keramičke pločice dimenzije 60 x 120 centimetara koje teksturom i sivom bojom imitiraju beton - opisuje Nikolina i dodaje: - Radili smo i ugradbene ormare jer je prostor pod kosinama pa je izrada takvih ormara bila najlogičnija odluka i najbolje rješenje. Sama sam ih projektirala i dorađivala kad bi mi nedostajala koja polica jer sam također zaljubljena u organizaciju doma - ističe.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Iako je interijer pretežno uređen u skandinavskom stilu, što je i očekivano s obzirom na to da vlasnica radi u Ikei, nije odoljela i nekim boho elementima

image

U kuhinji su zamijenili sudoper i postavili policu, a ugradbene ormare pod kosinom su sami osmislili

Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Također doznajemo da je u prostoru postojao i neki “čudni” prozor koji nije gledao nigdje pa su se vlasnici odlučili na zatvaranje istoga i tako s tim postupkom dobili divan dio na zidu za galeriju s fotografijama.

Kompletno uređenje stana je u skandinavskom stilu, što je i primjerno tome gdje Nikolina radi, ali osim toga ova mlada dizajnerica nije odoljela nekim boho elementima koji nas u posljednje vrijeme sve fasciniraju.

- Ideja mi je bila imati velike elemente u stanu (ormari, kuhinja..) bijele boje kako bih, ako se odlučim promijeniti nešto, imala više slobode u izboru boja i materijala. Kada sam crtala tlocrt razmještaja namještaja bilo mi je bitno da osim kuhinje i ormara sve druge stvari budu podložne promjenama. I tako se to kroz prošlu 2020. godinu pokazalo kao jako dobra odluka, naprimjer nedavno smo u sobu za peglanje prebacili radni prostor kako bismo imali više mira dok radimo od doma. Prije je radni prostor bio u sklopu dnevnog boravka pa je ta promjena značila i okretanje dnevnog boravka - objašnjava dizajnerica.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Što se tiče samog odabira boja Nikolina nam priznaje kako je veliki ljubitelj neutralnih tonova pa u stanu uglavnom prevladavaju bijela, siva, bež i poneki naglasci u crnoj boji te nezamjenjivi hrast i predmeti od jute.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

- U spavaćoj sobi se nalazi jedina šarena stvar koju posjedujemo u interijeru, to je plakat za nekakvu kampanju koji je nastao od crteža koji je moj muž nacrtao s 9 godina - objašnjava nam Nikolina.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Iako stan sada krase, svima već dobro poznate visilice iz Ikee, saznajemo kako stan pri useljenju nije imao riješenu rasvjetu pa su vlasnici morali provlačili izvode da bi mogli imati visilice spuštene iznad otoka, blagavaonskog stola i u dnevnom boravku, dok je ostala funkcionalna rasvjeta ugradbena.

image
Neja Markičević/CROPIX

Nedavno je u sobu za peglanje prebačen radni prostor kako bi vlasnici imali više mira dok rade od doma. Prije je radni kutak bio u sklopu dnevnog boravka

image
Neja Markičević/CROPIX

- Atmosfersku rasvjetu većinom premještam svake sezone. Najdražu stolnu lampu sam dobila od prijateljice koja ju je pronašla u kući koju je kupila. Ona se željela riješiti viška stvari od bivšeg stanara, a ja sam dobila prekrasnu lampu kakvu još nigdje nisam vidjela - kaže Nikolina. Osim ovog prekrasnog i ugodnog prostora Cerovečki se mogu pohvaliti i fenomenalnom terasom.

image

Stanu pripada terasa površine 30 kvadrata, koju su vlasnici netom prije pandemije koronavirusa uredili. To ih je, kažu, spasilo za vrijeme lockdowna

Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

- Što se tiče terase, prošle godine smo netom prije covida-19 obojali ogradu i grede te kupili roštilj koji savršeno pristaje uz vanjsku kutnu garnituru. To nas je spasilo za vrijeme lockdowna, mogli smo malo uživati u roštilju i boravku na svježem zraku u lijepom okruženju. Sljedeći veliki projekt bit će nam renoviranje kupaonice, i to je nešto čemu se jako veselim - napominje mlada mama i dodaje za sam kraj: - U našem slučaju uređenje neće nikada prestati jer ja svako malo volim nešto promijeniti. Obojati zid, kupiti nekakav novi komad namještaja, razmjestiti potpuno namještaj po stanu i sve ostalo što mi padne na pamet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 09:20