Nešto drugačije

Kako je Jill Biden okitila Bijelu kuću s 10 000 ukrasa, 300 svijeća i 1828 metara vrpce

 The White House
Ukrasi su odavanje počasti radnicima na prvoj liniji koji su se žrtvovali tijekom pandemije COVID-19

Dr. Jill Biden otkrila je svoje inauguracijske blagdanske dekoracije Bijele kuće, kao nastavak dugogodišnje tradicije izvršne vlasti. Općenito, izbor dekoracije se može nazvati tradicionalnim, s povremenim posebnim naglascima i Bijelom kućom koja je svakako u prvom planu. Zajedno, ukrasi su odavanje počasti radnicima na prvoj liniji koji su se žrtvovali tijekom pandemije COVID-19 – koja će i ove godine zadržati Bijelu kuću zatvorenom za blagdanske posjete. "Darovi od srca" ovogodišnja je službena tema. Prema vlastitim statistikama, u uređenju Bijele kuće koristilo se 41 drvce, 10 000 ukrasa, 300 svijeća i 1828 metara vrpce kako bi se izazvao osjećaj jedinstva i ozdravljenja.

image
The White House
image
The White House
image
The White House

U raznim sobama Bijele kuće, ti se "darovi" manifestiraju na jedinstven i nov način. Posebno treba istaknuti proslavu "dara vizualne umjetnosti" sobe Vermeil. Tamo, kao ukrasi su se smjestile limenke s bojama, kistovi, olovke i cvijeće te su zamijenili očekivane vijence. Na drugim mjestima, umjesto ukrasa korišteni su Panetone čipovi u boji.

image
The White House
image
The White House
image
The White House

Ostali elementi sezonske preobrazbe pokazuju osobnije dodire obitelji Biden. Stol kineske sobe postavljen je u „bakinom stilu” kao počast predsjednikovim nekadašnjim obiteljskim večerama. U oskudnije uređenoj Zelenoj sobi, koja bi trebala simbolizirati "dar prirode", ljubičaste orhideje, jedne od predsjednikovih omiljenih biljaka, razbijaju tipičnu crvenu i zelenu paletu. U Državnoj blagovaonici, šest čarapa za Bidenove unuke pažljivo je obješeno uz dimnjak.

image
The White House
image
The White House
image
The White House

Državna blagovaonica također je mjesto gdje se može pronaći ovogodišnja kućica od medenjaka od 150 kilograma, ili, točnije, cijela zajednica medenjaka. Uz tradicionalnu repliku Bijele kuće koju je izradila slastičarka Susan Morrison, zajednica od medenjaka uključuje školu, policijsku stanicu, vatrogasni dom, poštu, trgovinu i skladište kao počast radnicima na prvoj liniji koji su držali Ameriku na nogama pred golemim izazovima u 2021. Kako bi se ispunio zahtjev prve dame da se uključi potpuno novi element, Bijela kuća od licitara ima osvijetljeni vijenac na vrhu svog jestivog North Portico. Ukusan obrat, moglo bi se reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:38