DUBA BEACH BAR

Kako je mala vikendica u hvarskoj uvali postala lokacija broj jedan na TripAdvisoru

Duba Beach Bar u ideji se rodio 2014. godine, a započele su je Diana Baketić i poslovna partnerica Matea Draganić. Ivan nam objašnjava da su s radom krenuli tako što su otvorili vrata kreativnog studija u uvali Dubovica, a posjetiteljima se prostor toliko svidio da su sve više svojeg vremena provodili u njihovu dvorištu koje je spojeno s plažom.

INFOKARD
IME: Duba Beach Bar
ADRESA: uvala Dubovica bb, Hvar
RADNO VRIJEME: pon-ned od 10 do 19 h
PRIMJER CIJENA: ledena kava 25 kuna, sok od lubenice 35 kn, mojito s hvarskom, svježom mentom i limetama 65 kuna

TKO:

Ivan Levak je dizajner i ilustrator koji je u ugostiteljstvo ušao nakon što se vratio s rada u inozemstvu. - Tamo mi se jako sviđalo kako Nizozemci, unatoč smeđem moru i stalnom vjetru uspijevaju održavati odličnu 'turističku' sezonu. Njihova je tajna u tome da svojim ozbiljnim pristupom poslu i visokom razinom uljudnosti teleportiraju svoje goste u potpunu opuštenost i odmor. S tim konceptom u glavi vratio sam se na Hvar i od tada se trudimo voditi naš beach bar tako da bude mjesto bezbrižnosti. Mjesto gdje se, premda na tren, čovjek izgubi u pozitivnim mislima dok ispija svoje ritualno piće - otkriva nam Ivan, koji je sada voditelj bara.

ŠTO:

Duba Beach Bar u ideji se rodio 2014. godine, a započele su je Diana Baketić i poslovna partnerica Matea Draganić. Ivan nam objašnjava da su s radom krenuli tako što su otvorili vrata kreativnog studija u uvali Dubovica, a posjetiteljima se prostor toliko svidio da su sve više svojeg vremena provodili u njihovu dvorištu koje je spojeno s plažom. - Kako smo imali maleni Lavazza aparat za kavu, počeli su se interesirati sve više za boravak u prostoru. Malo po malo, kroz priču s posjetiteljima počela je fermentirati ideja da svoju ljetnu vikendicu transformiramo u ugostiteljski objekt - kaže nam Ivan. Danas je Duba Beach Bar mjesto gdje se lokalci i turisti dolaze opustiti od užurbanoga gradskog života i napuniti baterije u skrivenoj uvali na južnoj obali otoka Hvara.

ŠTO SE PIJE:

Koncept samog objekta, objašnjava Levak, vođen je najjednostavnijim principom - nudimo ono što su nam predložili posjetitelji, u ambijentu koji nam je podarila hvarska priroda. Na meniju se nalaze kave, prirodni gusti sokovi koje sami rade, svježi sok od agruma, domaći ledeni čaj i nekoliko koktela - gosti preferiraju njihovu ledenu kavu, sok od lubenice i mojito s hvarskom, svježom mentom i limetom.

ŠTO SE SLUŠA:

Na terasi gosti uživaju, osim u zvukovima valova koji se razbijaju o stijene, i u zvukovima glazbenika kao što su Maribou State, NU, Oleeva Records i Burek. - Iako, zna se zalomiti i malo Wu-Tang Clana ako smo jako dobre volje:) - govori Ivan.




DIZAJN:

Dizajn prostora osmislili su kao palubu broda (drvo i mekani jastuci) koja je kamuflirana u gustom raslinju. Svi su elementi namještaja od drva, s nekoliko starih komada koje su zatekli u samoj kući i prenamijenili ih. Time je sam prostor stavljen u drugi plan kako bi zasjala u svoj svojoj ljepoti hvarska priroda koja ga okružuje.





POSEBNOST PROSTORA:

- S obzirom na to da je uvalu Dubovicu TripAdvisor proglasio kao '#1 thing to do on Hvar' dolazi nam širok spektar znatiželjnih ljudi. Parovi, grupe prijatelja, obitelji, djevojačke, momačke... Naš bar je samo dio cjeline i atmosfere koju nudi predivna uvala Dubovica u kojoj se nalaze predivni, povijesni ljetnikovci i tradicionalna konoba. Posjetitelji dođu s velikom željom za odmorom i uživanjem u prirodnim ljepotama uvale, a mi smo tu da im olakšamo i usmjerimo ih u ultimativno stanje relaksacije - zaključuje Ivan.

Foto: Duba Beach Bar
Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:31