Izvrstan projekt tvrtke Celovito

Kako je stara garaža postala udoban dom

INFORMACIJE O PROJEKTU

PLANIRANO VRIJEME: 6 mjeseci
ROK ISPORUKE: 6 mjeseci
UKUPNA VRIJEDNOST INVESTICIJE: 110.000 eura

Pronalaženje idealnog doma za mladu obitelj može biti prilično stresno iskustvo. Cijene novih nekretnina često su neopravdano visoke, a s druge, pak, strane, puno je prostora koji zjape prazni i koji će još dugi niz godina tako i ostati. No, uz dobru ideju i dobro planiranje to ne mora biti tako. A dobar je primjer nedavno realiziran projekt mlade slovenske tvrtke Celovito. I iako vjerojatno nikada niste čuli za njih, ovaj mladi tim sastavljen od arhitekta, dizajnera interijera i stilista u svojem portfelju niže veliki broj odličnih projekata, a jedan od njih je i prenamjena garaže u dom za mladu obitelj.

Već smo više puta pisali o tome kako je komunikacija između investitora i arhitekta izuzetno bitna za uspješnu realizaciju projekta. Ovaj put donosimo primjer u kojem je postojala sinergija s obje strane pa samim time i dobar rezultat nije izostao, i to na obostrano zadovoljstvo.

Investitor projekta mlada je obitelj koja je rješenje svojeg stambenog pitanja pronašla u očevoj garaži za kamper. Naizgled neobičan odabir prostora za život u konačnici se pokazao kao izvrsno rješenje.


Mladi tim iz tvrtke Celovito prihvatio je ovaj izazovan zadatak i dobrim je planiranjem iskoristio sav potencijal prostora: visinu stropova, velike prozore i vrata te mogućnost prilagodbe prostora odrastanju djece.




Visoki stropovi i industrijski izgled garaže diktirali su konačan stil uređenja interijera. Zadržani su betonski strop i stup u središtu dnevnog boravka, metalne ljestve i ručke koje se koriste za spuštanje s galerije.



Dosljedni u prvobitnoj ideji arhitekti su zatečeni beton ostavili još u hodniku i kupaonici.



Rasvjeta s istaknutim električnim instalacijama također je još jedan dobar detalj koji se provlači kroz cijeli prostor.


Interijer je veličine 80 četvornih metara, što je bilo dovoljno da stvore prostrani dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, TV kutak i platformu koja može poslužiti kao dječja igraonica ili mirno utočište. Odmah na ulazu ispod platforme nalazi se dječja soba, koja je površinom nešto manja od ostalih prostorija, ali svojom visinom ostavlja dovoljno prostora za različite preinake u budućnosti.



Iako ormari izgledaju standardno, dizajnirani su kako bi maksimalno iskoristili prostor te omogućuju pohranu svih stvari u domu.


Konstantna komunikacija između investitor i izvođača na koncu je rezultirala modernim domom uređenim poput industrijskog potkrovlja s kojim su vlasnici više nego zadovoljni.

Foto: Celovito.si

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 21:58