Mali, ali topao

Kako je vlasnica potkrovlje od 47 kvadrata dovela do savršenstva i stvorila ovaj zavidan dom

 Louise Herholt
Mali stan u potkrovlju stambene zgrade koji se odlikuje toplim prirodnim tonovima, te laganom i ugodnom atmosferom

Iza uređenja stoji 26.-godišnja Louise Herholt, koja svakodnevno radi kao pedagoška asistentica s punim radnim vremenom, ali uređenje vlastitog doma njezin je omiljeni hobi, koji ju je učinio poznatom u rodnom gradu Aarhusu u Danskoj. Naime, popularna danska stranica Boligmagasinet.dk nedavno je održala natjecanje među dekoraterima amaterima, a Louise je osvojila najviše glasova čitatelja s uređenjem svog simpatičnog stana @_lisebise. Riječ je o malom stanu na zadnjem katu stambene zgrade koji se odlikuje toplim prirodnim tonovima, te laganom i ugodnom atmosferom.

image
Louise Herholt
image
Louise Herholt

U svom domu uspjela je ispod stropnih barijera u mješavini nježnih boja, rustikalnih površina i bijelo obojenog drva, prostor dovesti do savršenstva.

image
Louise Herholt

Opišite svoj stil uređenja interijera u 3 riječi: nordijski, topao i miran.

image
Louise Herholt

Koliko mjesečno trošite na kupnje vezane uz kuću?

Ne trošim novac na uređenje svaki mjesec. U jesen koristim tamnije boje i namještaj, i želim više udobnosti u svom dekoru, a u proljeće mi trebaju svijetle stvari, više prostora i zraka, i više boja. Tada znam potrošiti nešto novca. Ali često prodajem stvari koje više ne koristim, pa imam dovoljno sredstava za kupovinu novih.

image
Louise Herholt
image
Louise Herholt
image
Louise Herholt
image
Louise Herholt

Što imate u svom domu što malo ljudi ima?

Policu za knjige ispod kuhinjske radne ploče. Ovdje stoje moje lijepe stvari. Vaze, tanjuri, reciklirani predmeti, karirani i ostale lijepe stvari koje ne bih skrivala.

image
Louise Herholt
image
Louise Herholt

Koje mjesto u domu vam je najdraže?

Živim na 5. katu bez balkona, zato volim sjediti na svom prozoru, piti kavu i gledati ljude na ulici s visine. Ali volim sjediti i za stolom za blagovanje i gledati Aarhus.

image
Louise Herholt
image
Louise Herholt

S kojim ste komadom namještaja najzadovoljniji?

Ah, zadovoljna sam svim svojim stvarima. Od bakine male staklenke koju sam naslijedila, do male lampe Panthela.

image
Louise Herholt
image
Louise Herholt

Koja je vaša strategija uređenja interijera?

Ne znam imam li određenu strategiju uređenja interijera. Kada dobijem ideju jednostavnu je počnem provoditi. Nekad ide dobro, a nekad loše. Uvijek se sve možete ponoviti. Vjerojatno nikad neću dovršiti uređenje doma i sviđa mi se što se moj dom stalno pomalo mijenja.

image
Louise Herholt
image
Louise Herholt

Koji je najbolji savjet koji ste dobili ili pročitali o uređenju?

Saznajte kakvo biste raspoloženje željeli imati u svom domu. Sviđa mi se što je moj dom lijep i ugodan za boravak i mojim gostima. Po mogućnosti ne bi trebalo biti savršen i previše fin – iako možda tako izgleda. Trebao bi biti lijep i opušten, tako da o raspoloženju uvijek razmišljam prilikom ukrašavanja.

image
Louise Herholt

Što je bio najveći izazov dizajna interijera - i kako ste ga riješili?

Najveći izazov bio je ukrasiti ovih nekoliko četvornih metara. Lako se inspiriram tuđim lijepim domovima, i stvarno ponekad poželim puno lijepog namještaja - ali nemam prostora. Na primjer, odustala sam od kauča jer je preglomazan... zabavno je na taj način razmišljati kreativno i ponekad smisliti novo alternativna rješenja.

Tko je vaš favorit na Instagramu?

Volim pratiti @MetteHelena. Ona je stvarno talentirana stilistica i živi baš kako volim. Osim toga, ona me inspira i drugim stvarima osim dizajnom interijera.

Kada biste zamijenili dom s nekim drugim, tko bi to bio?

@Linestampedahl, ona živi estetski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:01