PREDIVNO UREĐENJE

Kako moderno urediti 32 kvadratna metra

 

Odličan projekt uređenja ovog stančića od svega 32 četvorna metra osmislio je ukrajinski arhitekt Stanislav Kaminskyi iz Kijeva koji je odlučio životne zone u stanu maksimalno sažeti kako bi dobio najviše što može iz dostupnog prostora. Već s ulaza u stan u oči upada način na koji je arhitekt obložio zidove i riješio problem manjka prostora za stvari.

Naime, s lijeve strane od ulaza nalazi se golemi ugradbeni ormar bijele boje i predstavlja prostor u kojem vlasnici stana mogu odlagati apsolutno sve svoje stvari, sakriti ih od pogleda i time prostor osloboditi od suvišnih detalja. S desne strane pažnju privlače drvene plohe koji su iskorištene za klizna vrata iza kojih se nalazi velika i svijetla kupaonica s kadom.

Vanjski zidovi kupaonice u potpunosti su obloženi drvenim plohama koje vode pogled prema unutrašnjosti stana i glavnoj prostoriji. U njoj se nalazi jednostavan dnevni boravak namješten sivim kaučem i usmjeren prema šanku i kuhinji. Kauč u dnevnoj sobi razvlači se u krevet za spavanje, a iznad njega nalazi se projektor koji na suprotni zid prikazuje sliku čime je eliminirana potreba za klasičnim televizorom i cijeli je prostor zida pretvoren u platno.

Mali šank nije namijenjen okupljanju velikog društva već služi za brzinske obroke svojstvene studentima i zaposlenim poslovnjacima. Njegova bočna strana sadrži policu za odlaganje knjiga i sitnica, a sam šank se nastavlja na radnu plohu kuhinje u obliku slova L. Kuhinja je u prostoru djelomično postavljena uza zid kupaonice, s kuhinjskim ormarićima izvedenima u kombinaciji bijele radne plohe i drvenih fronti koje su u skladu s kliznim vratima iz hodnika.

Iza tih fronti sakriven je i hladnjak čime je dobiven ujednačen izgled prostora bez previše detalja koji odvlače pozornost od upotrijebljenog materijala. Izvrsno osmišljen stančić!

Izvor: Behance

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:16