Uredite apartman na moru sa stilom

Kako urediti apartman na moru da izgleda privlačno?

Ekskluzivno: Apartman koji će vas osvojiti!

Proljeće je stiglo, a sunčani i topliji dani nagovještavaju skori godišnji odmor i odlazak na more. Ljeto će brzo doći i krajnje je vrijeme da počnete uređivati svoj apartman na moru. Ako ne znate odakle krenuti, ne brinite, u ovom ćemo vam članku pokazati kako povoljno urediti apartman na moru s kojim ćete biti zadovoljni i vi i vaši gosti.

Prije nego što krenete u bilo kakvu akciju trebali biste znati što vam smeta i što želite postići uređenjem. Želite li apartman u novom ruhu, ili vam je već dosta starih kuhinjskih elemenata koje ste naslijedili od none? Bez obzira na situaciju koju želite riješiti, za vas imamo praktična rješenja, savjete te primjer lijepo i povoljno uređenog apartmana koji smo u cijelosti opremili namještajem i dekoracijama iz Lesnine .

Uređenje apartmana na moru iziskuje maštovitost i domišljatost u smislu pronalaženja idealnog rješenja koje će zadovoljiti funkcionalne i estetske kriterije. Boje i materijali koje ćete koristiti moraju biti prilagođeni prostoru u kojem ćete rado boraviti tijekom omiljenog dijela godine rezerviranog za odmor i opuštanje, a najprikladniji stil za uređenje interijera na Jadranu zasigurno je mediteranski. Mediteran, što znači more, kamen, sunce, maslina, lavanda, bor, elementi su koji vam trebaju biti glavna misao vodilja u uređenju interijera. Priroda koja nas okružuje u tom podneblju daje vam obilje mogućnosti i ideja. Promatranjem se nameću boje, materijali i mirisi i slijedeći ih, ne možemo pogriješiti.

Nježni tonovi za moderan, prozračan i opušten dnevni boravak

Za uređenje ovog apartmana odabrali smo bijelu boju za zidove koju smo upotpunili namještajem i detaljima u bojama Mediterana koji je svima nama sinonim za odmor, opuštanje i relaksaciju. Osim toga, prostor izgleda čisto i prozračno, što je vrlo važno, osobito ako apartman uređujete za najam. Što se tiče namještaja, vodite računa o tome da on mora biti moderan, praktičan, jednostavnih linija, ne prevelik i ne glomazan kao u ovom primjeru. Dvosjed je multifunkcionalan i prema potrebi se može razvući u udoban krevet, stolić ima ladice u kojima možete držati stvarčice koje često koristite, vitrina je jednostavna, bijela, i lijepo se može kombinirati s namještajem u svim bojama. Ljubičasti tepih lijepo je podigao prostor i dodatno ga istaknuo, kao i slika u boji lavande na zidu. Također, možete koristiti priručna sjedala, kao što su pleteni taburei. Praktični su, ne uzimaju puno prostora i odlično izgledaju.

Kuhinja i blagovaonica

Budući da ne postoji univerzalno pravilo za uređenje apartmana, trebate ponajprije gledati potencijale koje prostor ima i imati na umu da će apartman koristiti različiti ljudi koji imaju različite navike i potrebe, što je osobito važno pri organiziranju i opremanju kuhinje te prostora za jelo. Dobro je predvidjeti mogućnost postavljanja dodatnih jedaćih mjesta, a uvijek možete odabrati stolice koje se mogu koristiti u interijeru, ali i na otvorenom – terasi ili balkonu ako treba.

Spavaća soba

Preduvjet dobrom snu je dobar krevetni sustav, ali i mirna, prozračna i lijepa spavaća soba. Davnih dana podnica je bila daska na koju je dolazio madrac, prije njega slamarica ili slično. Uvidjevši da je daska neudobna i da ne pruža dovoljno, tvrdoća daske pokušala se nadomjestiti žičanom mrežom. Veliki skok učinjen je poprečnim letvicama koje su se razvijale do današnjih, suvremenih podnica kojima se može mijenjati tvrdoća pojedinih zona, čak i nagib zglobnih elemenata koji se postavljaju na poprečne letvice. Što to znači? Kratka ilustracija: pokušajte odspavati na dasci. Morat ćete se često okretati i namještati kako biste izbjegli bolove u preopterećenim zonama. Spavajući na dobrom madracu, nećete se okretati tijekom cijele noći više od 15 do 18 puta, neće biti osjećaja neugode. Stoga, pri opremanju spavaće sobe apartmana nikako nemojte zanemariti dobar krevetni sustav (dobar madrac i podnice) te jednostavan i lijep krevet u kojem ćete se moći kvalitetno odmoriti i vi i vaši gosti.

Ukrasima do topline

Stil uređenja apartmana u pravilu mora biti nenametljiv i ugodan, a boje koje se koriste uglavnom neutralne i mirne. Pri tome pripazite da cijeli dojam ne ostane bezličan i nedefiniran. Kako u samom apartmanu neće biti osobnih predmeta i dragih sitnica koje su uobičajeni ukras doma, ugoda i toplina postižu se upravo kvalitetnim kombiniranjem materijala, boja i sitnica koje su izuzetno važne za postizanje atmosfere i dobrog dojma, kao što su jastučići, posteljina, stolne lampe i slično. Ti elementi trebaju biti usklađeni jer će oni najviše utjecati na ukupni dojam.

Apartman detaljnije pogledajte u galerije te potražite cijene pojedinih proizvoda.

Styling: Danijela Kovačević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:20