SKRIVENI DRAGULJ

Kakva ljepota: Staro imanje vrijednim rukama vlasnika postalo pravi mali raj na Gackoj

 GORAN SEKULA
Na zemljištu od 2300 metara kvadratni ponovno se počela graditi mala kućica od svega 60 metara kvadratnih

Goran Sekula i njegova supruga Jasmina odrasli su u selu Prozor pokraj Otočca. Kao djeca igrali su se u okolici svoga sela i promatrali staro i napušteno imanje na obali Gacke i maštali kako bi bilo jednom živjeti tamo. Dvadest godina nakon Goranova obitelj je otkupila to isto imanje i tako su se ispunili Goranovi i Jasminini davni snovi. Kada je 2017. godine obitelj Sekula otkupila imanje ono je bilo skoro u potpunosti uništeno, na njemu je ostala samo silueta nekadašnje obiteljske kuće.

image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA

Goran i njegova supruga, uključujući i njegove roditelje krenuli su u obnovu svog novog imanja. Odvojena od ostatka sela na zemljištu od 2300 metara kvadratni ponovno se počela graditi mala kućica od svega 60 metara kvadratnih. Od stare kuće su bili ostali samo zidovi koje su novi vlasnici samostalno krenuli obnavljati. Korak po korak kuća je dobila potpuno novo obličje i zaživjela imenom House Arupium. Goran je u suradnji sa šumarskim društvom koje se nalazi u blizini sela nabavio drvo za kuću. U šumi su pronašli prikladna stabla, sasjekli ih, prepilili, skinuli koru i i izbrusili te ostavili da se suše čitave tri godine da bi konačno ispunili svoju ulogu tako što će postati obloga nekadašnje stare kuće na imanju. Novi vlasnik je sam uz pomoć nekoliko radnika postavio drvene trupce i kamene ploče za novi izgled pročelja kuće Arupium.

image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA

Unutar kuće se nastavlja ista priča. Osim električara i vodoinstalatera, sve drugo je stvoreno rukama obitelj Sekula. - U susjedstvu sam nabavio drvene ploče koje možete vidjeti u kući i samostalno sam napravio kuhinju od toga drva. Jednako tako možete uočiti druge drvene elemente koje smo sami radili. Većina stvari u kući su ručni rad koji ne možete pronaći nigdje drugdje. To su unikatni komadi koji daju dušu ovom prostoru - ističe Goran.

image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA

Novi vlasnici su se na još jedan način odlučili spojiti vanjski i unutarnji dio kuće, tako da su kameni dio kojim je djelomično obloženo pročelje unijeli u interijer dajući tako ovom prostoru dodatnu ozbiljnost i čineći ga cjelinom. Cijela kuća prožeta je detaljima koji su vlasnici sami osmislili i izradili. U kući se nalaze dvije spavaće sobe, kuhinja koja je spojena s blagovaonicom i dnevnim boravkom te kupaonica. U svaki ovaj prostor Goran i Jasmina unose i sebe kroz detalje koji su promišljani dugo godina, a sada su dobili svoju priliku da ožive. Odlična kombinacija prirodnih materijala i boja, te ponekog suvremenog detalja čine ovu kuću pravim malim otkrićem koji vas poziva da već sutra spakirate kofere i odete na odmor.

image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA

Osim ovog predivnog uređenja, House Arupium se diči prekrasnim zemljištem koje ga okružuje, malim dokom na Gackoj te za one profinjenijeg ukusa jacuzzijem.

image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA
image
GORAN SEKULA

Vlasnici nam otkrivaju da ovo nije kraj njihove priče i da planiraju još mnogo toga na svom novom imanju, kao što je bazen, ali isto tako kažu da im nije žurba i da će pričekati i prvenstveno se prilagoditi zahtjevima svojih gostiju. Zanimljivo je i da Goranovi roditelji u blizini kuće imaju svoj OPG pa su gostima dostupne najfinije namirnice iz njihovog uzgoja. House Arupium pronađite i na Instagramu @house_arupium

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 14:00