bolje ne može

Kamen, maslina i more: Poetika i povijest Mediterana u otočkoj kući na osami

 Boutique Homes
Vila je u potpunosti suvremeno projektirana, i eksterijer i unutarnji dio kuće, ali unatoč tome koristi vječnu ljepotu kamena i drva

Svaki put kada čujemo riječi poput „grčko otočje” ili „Egejsko more” reagiramo kao da smo pod hipnozom. Tih nekoliko malih riječi učini da se trenutno i u potpunosti isključimo iz stvarnog svijeta i odlutamo u neku plavo – bijelu maštu prepunu mirisa soli i topline sunca na koži. Nije slučajno da Grčka već stoljećima stoji u vrhu lokacija koje morate bar jednom posjetiti u životu. Bogata povijest, kultura i neka od najljepših mjesta na svijetu kriju se baš tu. Iako nam se nije ispunila želja da se teleportiramo fizički na jedno od najdivnijih mjesta n planetu, barem smo trunčice utažili želju i virtualno otputovali u ovu atraktivnu, a opet toliko jednostavnu vilu u pravom mediteranskom štihu.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Neposredno uz obalu susjednog Parosa, maleni otok Antiparos jedva se promijenio posljednjih tisuću godina i zapravo je još uvijek tiha i mirna oaza za uživanje u provincijskoj strani otočja. Ovo je otok koji je znatno manje prometan pa nudi doživljaj netaknute mediteranske prirode i zanimljiv pogled na otočnu kulturu i baš na na njemu, odmah iznad jedne od najboljih otočnih plaža pod nazivom Soros smjestila se ova famozna vila za odmor. Kuća je od obale udaljena svega pet minuta hoda, a dolje će vas dočekati toplo, tirkizno more i nekoliko ležernih barova i kafića na plaži. Međutim, iako je sve to jako primamljivo, pravi čar leži u samoj vili koju, da budemo iskreni, ne trebate ni napuštati.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Usred maslinika, vila je okružena prostranim privatnim vrtom, nudi spokoj i osamu sa zadivljujućim panoramskim pogledom na južnu obalu otoka i duboku tirkiznu lagunu između Antiparosa i susjednog Parosa.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

U potpunosti je suvremeno projektirana, kako eksterijer tako i unutarnji dio kuće, ali unatoč tome koristi vječnu ljepotu kamena i drva kakvo su nekada sadržavale luksuzne rezidencije. Svi ovi detalji i pomni odabir boja dosljedno ocrtavaju duh otoka i lokalne arhitekture.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Velikodušni i udobni dnevni boravak otvorenog plana s fantastičnim plavim kaminom kao centralnom točkom prostora povezuje se s potpuno opremljenom kuhinjom koja nastavlja tu morsku priču kroz boje i odabir prirodnih materijala te s dijelom za odmaranje koji također može služiti za blagovanje ili ispijanje kave, ako vam pak divni kuhinjski otok ne pruža dovoljno mjesta.

image
Boutique Homes

Sobe su opremljene u elegantnom rustikalnom stilom s jednakim modrim nijansama koje se provlače kroz cijelu vilu, zlatnim naglascima i eklektičnim dekorom koji je sofisticiran, ali nikako napadan i težak.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Svaka od četiri spavaće sobe s vlastitom kupaonicom jedinstveno su uređene i detaljno razrađene u različitim temama. Na samom vrhu kuće nalazi se soba Bougainvillea. Prozračana i lagana u mekim pastelnim bojama, nudi panoramski pogled s vlastite krovne terase, dok soba pod nazivom Lagoon koja se nalazi u prizemlju ima vlastiti izlaz na zadivljujuću kamenu terasu koja vodi izravno u područje bazena. Luksuzna soba Canary u nešto svijetlijem stilu intiman je prostor za dvoje, a soba Marine u prizemlju veći je smještaj namijenjen također za dvije osobe s puno svjetla i vlastitim izlazom na vrtnu terasu i bazen.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Zasjenjeni kameni prostor ili takozvani vanjski dnevni boravak pored bazena mjesto je za bijeg od vrućine i uživanje u pogledu, a tu je i susjedna vanjska kuhinja s velikim prostorom za roštilj i blagovaonicom tako da ako želite uopće ne trebate ni ulaziti unutar kuće, osim na spavanje. Rezervirajte svoj smještaj u ovoj divnoj vili na Boutique Homes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2022 14:34