Bolje ne može

Kamen, maslina i more: Poetika i povijest Mediterana u otočkoj kući na osami

 Boutique Homes
Vila je u potpunosti suvremeno projektirana, i eksterijer i unutarnji dio kuće, ali unatoč tome koristi vječnu ljepotu kamena i drva

Svaki put kada čujemo riječi poput „grčko otočje” ili „Egejsko more” reagiramo kao da smo pod hipnozom. Tih nekoliko malih riječi učini da se trenutno i u potpunosti isključimo iz stvarnog svijeta i odlutamo u neku plavo – bijelu maštu prepunu mirisa soli i topline sunca na koži. Nije slučajno da Grčka već stoljećima stoji u vrhu lokacija koje morate bar jednom posjetiti u životu. Bogata povijest, kultura i neka od najljepših mjesta na svijetu kriju se baš tu. Iako nam se nije ispunila želja da se teleportiramo fizički na jedno od najdivnijih mjesta n planetu, barem smo trunčice utažili želju i virtualno otputovali u ovu atraktivnu, a opet toliko jednostavnu vilu u pravom mediteranskom štihu.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Neposredno uz obalu susjednog Parosa, maleni otok Antiparos jedva se promijenio posljednjih tisuću godina i zapravo je još uvijek tiha i mirna oaza za uživanje u provincijskoj strani otočja. Ovo je otok koji je znatno manje prometan pa nudi doživljaj netaknute mediteranske prirode i zanimljiv pogled na otočnu kulturu i baš na na njemu, odmah iznad jedne od najboljih otočnih plaža pod nazivom Soros smjestila se ova famozna vila za odmor. Kuća je od obale udaljena svega pet minuta hoda, a dolje će vas dočekati toplo, tirkizno more i nekoliko ležernih barova i kafića na plaži. Međutim, iako je sve to jako primamljivo, pravi čar leži u samoj vili koju, da budemo iskreni, ne trebate ni napuštati.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Usred maslinika, vila je okružena prostranim privatnim vrtom, nudi spokoj i osamu sa zadivljujućim panoramskim pogledom na južnu obalu otoka i duboku tirkiznu lagunu između Antiparosa i susjednog Parosa.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

U potpunosti je suvremeno projektirana, kako eksterijer tako i unutarnji dio kuće, ali unatoč tome koristi vječnu ljepotu kamena i drva kakvo su nekada sadržavale luksuzne rezidencije. Svi ovi detalji i pomni odabir boja dosljedno ocrtavaju duh otoka i lokalne arhitekture.

image
Boutique Homes

Velikodušni i udobni dnevni boravak otvorenog plana s fantastičnim plavim kaminom kao centralnom točkom prostora povezuje se s potpuno opremljenom kuhinjom koja nastavlja tu morsku priču kroz boje i odabir prirodnih materijala te s dijelom za odmaranje koji također može služiti za blagovanje ili ispijanje kave, ako vam pak divni kuhinjski otok ne pruža dovoljno mjesta.

Sobe su opremljene u elegantnom rustikalnom stilom s jednakim modrim nijansama koje se provlače kroz cijelu vilu, zlatnim naglascima i eklektičnim dekorom koji je sofisticiran, ali nikako napadan i težak.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Svaka od četiri spavaće sobe s vlastitom kupaonicom jedinstveno su uređene i detaljno razrađene u različitim temama. Na samom vrhu kuće nalazi se soba Bougainvillea. Prozračana i lagana u mekim pastelnim bojama, nudi panoramski pogled s vlastite krovne terase, dok soba pod nazivom Lagoon koja se nalazi u prizemlju ima vlastiti izlaz na zadivljujuću kamenu terasu koja vodi izravno u područje bazena. Luksuzna soba Canary u nešto svijetlijem stilu intiman je prostor za dvoje, a soba Marine u prizemlju veći je smještaj namijenjen također za dvije osobe s puno svjetla i vlastitim izlazom na vrtnu terasu i bazen.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Zasjenjeni kameni prostor ili takozvani vanjski dnevni boravak pored bazena mjesto je za bijeg od vrućine i uživanje u pogledu, a tu je i susjedna vanjska kuhinja s velikim prostorom za roštilj i blagovaonicom tako da ako želite uopće ne trebate ni ulaziti unutar kuće, osim na spavanje. Rezervirajte svoj smještaj u ovoj divnoj vili na Boutique Homes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:44