ATMOSFERA JUGA

Kamena kuća s divnom terasom i bazenom

 El Mueble

Kameni zidovi ove kuće u Španjolskoj skrivaju suštinu južnjačke atmosfere i španjolskog gostoprimstva. Hladno bijela boja u interijera savršena je pozadina za namještaj i detalje u krem i pješčanim tonovima. Usput, unatoč skromnoj paleti boja, interijeri ne izgledaju dosadno. Sve zahvaljujući kombinaciji namještaja od kamena, drveta i pruća s dodatkom zelenila - klasika južnih španjolskih interijera. Posebno mjesto u kući je terasa pod nadstrešnicom. Popodne se savršeno skriva od vrućine, a navečer postaje savršeno mjesto za druženje pod lampicama. Bazen je organski uklopljen u zeleni travnjak, a ovaj se format izvrsno uklopio u ambijent kuće.

image
El Mueble

Stephan i njegova obitelj drugo su tražili mjesto daleko od grada, okruženo prirodom. I upravo je ova kuća ispunjavala sve njihove želje, iako je tražila veliku adaptaciju, počevši od eksterijera, koji su bili vrlo zapušteni. Mnogo je radova na uređenju okoliša učinjeno u pogledu kombiniranju autohtonih vrsta s uređenim područjima, za što su zaslužni arhitekt Daniel Lizarriturry iz arhitektonskog studija Lizarriturry Tuneu. Iako je pergola novoizgrađena, vanjsko popločavanje u cijelosti je obnovljeno. Kameno pročelje kuće dio je poda uklopljenog iz stare srednjovjekovne crkve.

image
El Mueble

Umjesto tradicionalnog trijema, Daniel se odlučio na ugradnju pergole s trsnim krovom i glicinijom koja će, kako raste uz trsku stvarati ​​"zeleni pokrov". Arhitekt nije želio klasični trijem, da bi tijekom jeseni svjetlost mogla prodirati u unutrašnjost kuće, kada glicinija izgubi lišće.

image
El Mueble

Lampice, fenjeri i svijeće stvaraju čarobnu atmosferu noću, dok plahte i zavjese usporavaju vjetar i služe kao improvizirane mreže protiv komaraca. Što još možete tražiti?

image
El Mueble

Dnevna soba je smještena u najzapadnijem dijelu kuće kako bi bila ugodnija i intimnija. Prozor, koji pruža spektakularan panoramski pogled na vrt, je proširen, a kako bi sačuvali simetriju, kamin su okružili policama za knjige i šumom vidljivom s prozora.

image
El Mueble

Postojeći prozori, koji su bili vrlo mali, prošireni su i otvorili prostor.

image
El Mueble

Prostor na gornjem katu je žrtvovan kako bi blagovaonica prodisala i postala prostrana. Sada vlasnici uživajte u dvostrukoj visini! Da bi stvorili vizualni kontinuitet s dnevnim boravkom i ostatkom prostora u kući, odabrana je svijetla stara bijela boja, čak i na cementnim podovima!

image
El Mueble

Kuhinja je u američkom stilu i donosi puno života. Čak i zimi, jer roštilj služi kao kamin i vrlo je ugodan.

image
El Mueble

Ako u ovoj kuhinji postoji glavni junak, onda je to nesumnjivo veliki drveni stol, kojeg je vlasnik imao u svom stanu u Barceloni i želio ga je zadržati. Nije ga bilo lako prilagoditi prostoru, ali na kraju su to postigli dodajući, na prednji dio otoka, isti finiš drva.

image
El Mueble

Ova spavaća soba, kao i mnogi prostori u ovoj kući, nema nikakve sličnosti s izvornim izgledom. No, obnovili su originalne grede i otvorili sobu do kupaonice, koja uključuje garderobu.

image
El Mueble

U kupaonici, koja objedinjuje kompletnu garderobu, kombinirali su mikro-cement s borovim drvom kako bi stvorili dodatnu udobnost. Divota, zar ne?

Izvor: www.elmueble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:05