sCarabane

Kamp-prikolica koja se transformira u pravu obiteljsku kućicu

 

Odlična futuristička kamp-prikolica u kojoj bez problema možete cijelu svoju širu obitelj povesti na odmor u prirodu impresivan je projekt francuske tvrtke Green Cat Technologies predstavljen na nedavno održanom Caravan Salonu u Düsseldorfu!

Naime, riječ je o kamp-prikolici koja se može rastvoriti i pretvoriti u prostrani smještaj za višečlanu obitelj i koji je upotpunjen sustavom za iskorištavanje solarne energije i energije vjetra. Naziva sCarabane, ovaj inovativni model može se okrenuti za čak 360 stupnjeva na svojoj bazi kako bi pratio kretanje sunca i omogućio stvaranje optimalne količine električne energije tijekom dana za napajanje svih uređaja i grijanje vode.








U potpunosti sklopljena, ova kućica duga je ukupno 7,8 metra, no kada se rastvori svojim vlasnicima omogućuje uživanje u prostranoj terasi s jedne strane, a s druge strane središnjem prostoru za boravak dodaje dvije spavaće sobe. Za cijeli proces slaganja i rastavljanja ovog fantastičnog modela potrebno je svega oko pola sata i dovoljna je samo jedna osoba da sve stavi na svoje mjesto. Osim ambiciozne forme, ono što dodatno oduševljava potencijalne kupce jest pažnja posvećena zelenoj tehnologiji na kojoj se temelji cijeli projekt. Solarni paneli i turbina koja pretvara snagu vjetra u energiju dovoljno su jaki da proizvode potrebnu struju za ugodan boravak u kućici.






Sam prostor postavlja se na kružne tračnice koje omogućuju njegovu rotaciju. Kada je rastvorena, u kućici se nalaze kuhinja, blagovaonica, kupaonica i dvije spavaće sobe. U samom središtu nalaze se zone za druženje - odlično opremljena kuhinja sa sudoperom, radnim površinama, mikrovalnom pećnicom, velikim hladnjakom i pločom za kuhanje. Na terasi, a s vanjske strane kuhinje nalazi se i minibar s barskim stolicama koji povezuje vanjski s unutarnjim prostorom. Krajem je smješten prostor za objedovanje i druženje koji obuhvaća visoki stol koji se može spustiti i kutnu klupu za koju stane cijela obitelj. S druge strane kuhinje nalazi se kupaonica s tušem i odvojenim toaletom, a tu je smještena i perilica rublja. Veća spavaća soba prostire se na 7,2 četvorna metra i rezervirana je za roditelje dok je manja soba za djecu veličine 5,5 četvorna metra.

Pogledajte fotografije ove genijalne kamp-prikolice koja bi, ako krene u proizvodnju, sigurno našla poklonike u brojnim ljubiteljima kampiranja!











Izvor: New Atlas

Foto: sCarabane

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:44